Összes oldalmegjelenítés

2017. március 8., szerda

Tőlük zeng

Minden reggel és minden délután kész idegbaj. Zeng tőlük a ház, kiérve az udvar és az utca.
Ma reggel kakóscsigát kaptak, Kende mindig kakaót iszik, Vinci Macikávét. Ugyanakkora, ugyanannyi került minden tányérra, de Vincének kell az összes tekercs. Elveszi a testvére tányérjáról. A szép szó nem használ, érvekkel semmit nem lehet nála elérni. Aztán elkezdi magát földhöz vágni, üvölt(minden reggel), végül, ami a kezébe kerül azt kiönti, ledobja. Tej/vaj/kenyér az áldozat. És még ennyi nem elég....Utál fogat mosni, mosakodni. Összezárja a száját, én meg énekelek:"Nyisd ki babám a szádat, de csendesen, mert meghallják a szomszédok.."reakció: ordítás.
Dobálja a kezeit, nehogy víz érje az arcát, van, hogy annyira belelendül, hogy beveri magát.
Következő jelenet: választ valamit magának, amit elvisz az oviba. Ma pl. gyurmát szeretett volna, fülsüketítő visítás után megértette, hogy az oviban is van gyurma. Utána a legnagyobb, távirányítós autót mutatja...papolhatok arról, hogy kicsi legyen, olyan, ami a kezedben is elfér, nem érdekli.Megmakacsolja magát és hisztizik(tényleg, minden reggel)
Délután ugyanez megy pepitába, csak hazafelé. Annyival van megspékelve a dolog, hogy ki akar szaladni az útra vagy leül az ovi kapuja előtt és nem szeretne jönni, de azt sem szeretné, hogy cipeljem.

Kende azzal kezdi a reggelt, hogy ő most laptopon mesét néz. Nem engedjük. Jó-mondja-, akkor beéri a tévé mesével is. Nem engedjük, akkor egyszerre ordítanak.
Ő annyira jószívű, hogy mindig akar egy kis mütyürt bevinni a csoporttársainak. Belemegyek a 'cserébe', 'kölcsönbe', de nem ő, örökbe akarja. Szegénykém, egyszer kapott más ovistársától egy croaissont korongot, ennyi.
Az oviban elkalandozik a figyelme, lassan öltözik.....


2 megjegyzés:

  1. Eseménydús, zajos reggelek és nappalok lehetnek ezek :), de fő, hogy zajlik az élet :)! Már akartam írni az egri bejegyzésedhez is, hogy nagyon örülök neki, hogy Vincinél beindult a beszéd :)! Innen már még jobban beindul minden szerintem, nagyon hamar!

    VálaszTörlés