Összes oldalmegjelenítés

2017. február 2., csütörtök

Féléves értékelések

Az óvónénik meglátásával, értékelésével teljesen egyetértek.

Kendus: 

Mozgása: szívesen vesz részt mozgásos foglalkozásokon, aktív, jól terhelhető. A megmutatott mozgásformákat pontosan végrehajtja. A szabályokat betartja.

Szociális fejlettsége, érettsége: Alkalmazkodó, együttműködő, de szeret irányítani is., elfogadják a gyerekek a véleményét. Udvarias, segítőkész, nyugodt gyerek. Étvágya jó, nem válogat. Konfliktusait igyekszik megoldani, vagy segítséget kér. Védelmezi kistestvérét.

Értelmi képességei: számfogalma kialakult 10-es számkörben, tisztában van a több-kevesebb, ugyanannyi fogalmával. Halmazokat alkot szín, nagyság, forma szerint. Verseket, énekeket gyorsan és könnyem tanul, angol foglalkozásokon aktív.

Finommotoros koordináció: Emberábrázolása korának megfelelő, a részletekre kell jobban odafigyelni. Olló használata még kissé ügyetlen, főleg a forma vágás nem mindig sikerül.

Verbális képességek: Kezdeményező, szívesen mesél élményeiről, társainak és felnőtteknek egyaránt. Beszéde összeszedett, értelmes., egész mondatokban megfogalmazott. Udvarias, segítőkész, jól nevelt kisfiú. Hangereje kissé hangos.

Vince:

Testi képessége: Szívesen részt vesz a testnevelés foglalkozásokon és a mozgásos tevékenységekben. Gyors, dinamikus mozgás jellemzi, néha túl gyors, ezáltal előfordul, hogy elesik.

Szociális fejlettsége: Szeret óvodába járni, beilleszkedett, könnyen levált szüleiről, nagyon szeretik a gyerekek, szívesen játszanak vele. Kezdetben testvérétől nem tágított, nehezen ment el mást játszani, mindig azt akarta csinálni, amit ő. Mostanra ez már megváltozott. Önállósága korának megfelelő. Sajátos helyzete miatt(nem beszél)úgy gondoltuk, hogy nehezen tud majd alkalmazkodni, de nem így lett. Nagyon szépen beszokott, úgy érezzük, jól érzi magát.

Értelmi képességei: Szeret a babaszobában tevékenykedni, építeni, de játéka még csapongó. sokszor a tárgyak kötik le a figyelmét, szereti a különböző ölbeli játékokat, elfogadja a testi kontaktust, sőt igényli is.

Finommotoros koordináció: Szívesen rajzolgat, rajza még firka jellegű, színeket használ, szeret együtt barkácsolni a felnőttel. A fogmosás technikáját még nem sajátította el, sok segítséget igényel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése