Összes oldalmegjelenítés

2017. február 6., hétfő

Több,mint hiszti

Kendének az átlagosnál nagyobb az alvásigénye(tiszta Apja:)
Az oviban már nem alszik, mert az ciki, csak a dedósok alszanak és a nagyok közül már senki-mondja ő. Hétvégén pótolja, azt ami hétköznap ebéd után kimaradt: előfordul, hogy 3 órát is durmol.(Emiatt most szüneteltetjük a sakkot, mert agyilag fáradt szombat délelőtt)
Csak rá kell néznem és tudom, hogy a hét melyik napja van. Hétfőn és kedden mosolygós, vidám, szerdán már szétszórt, csütörtökön lassított felvétel, pénteken laposakat pislog.
Ahogy megyünk a hétvége felé, annál hisztisebb, mert fáradt. A hisztit csütörtök magasságában megspékeli néhány dühkitöréssel. Amit mi, szülők nehezen tudunk kezelni és a kezelési módról különböző meglátásunk van. Vinci utánozza a tesóját. Ha az egyik kiordította magát, elkezd tombolni a másik. Nem könnyű.
Szombaton szülinapra voltunk hivatalosak. Egy ovis kislány tartotta a partyját. Az ünnepelt otthonába tartották a bulit, nemcsak gyerekeket, hanem családokat hívtak meg. Voltunk vagy 20-an. Mindenki a süniből.
Szombaton Kende nem aludt annyit, amennyit igényelt volna, mert az öccse felébresztette(hiába a külön szoba), még az induláskor és ott az első 30 percben minden nyugisan, kiegyensúlyozottan, harmonikusan telt, aztán Kende kezdett megőrülni. (Talán az is baj volt, hogy nem volt a gyerekeknek feladat, ökörködtek, rohangáltak)
A megőrülés abban nyilvánult meg, hogy ordított(elsősorban szitkokat szórt rám, nyomdafestéket nem tűrően kiabált), földhöz csapott játékokat. Tortaevés után bejelentettem, hogy mi hazamegyünk. Itt elszakadt nála valami, kívülállóként szerintem azt gondolták, hogy baj van a toronyban, nem lehet ilyenkor ráismerni.
Aztán átment verekedősbe, megfogta az apja kivitte az autóba, amíg a másik tomboló gyereket összeszedem. Nyilván, rosszul esett neki, hogy elsőként távozunk a buliról.Éreztem, hogy vörös a fejem, Zoli mondta is, hogy bemutatkoztak a gyerekeink, nyilván kialakult rólunk egy vélemény.
Itthon fürdés után lenyugodott, beszéltünk a fejével, de a tetteit nem hagyjuk következmény nélkül.
Most 1 hét tv megvonás van(ez neki nagy tragédia), hétköznap nem találkozunk pajtikkal és hozzánk se jön senki, nem kap édességet. Szigorúan 7-kor alvás.
Eddig működött!(Tegnap a csoportszobából kilépve ok nélkül azért földhöz vágta a csillagszörnyes zacskót, ami bekerült a szekrény alá...és a reggeli önálló öltözködés sem ment zökkenőmentesen)
Az egyik barátunk javasolt egy ringatós, hintáztató módszert, ami nekik bevált ilyen esetekben. Ne legyen legközelebb, de ha lesz, akkor kipróbáljuk. Kriszti barátnőm is írt jó tanácsokat, köszönöm!
Teljesen lefárasztja az ovi, mi lesz itt jövőre???

Akadtak vidám pillanatok is:





2 megjegyzés:

  1. Szerintem szeptemberig még viszonylag sok idő van, addig még rengeteget változnak (legalábbis Mátéval ez volt a tapasztalat). Lehet, hogy addigra ez már nem lesz téma ilyen szinten, bár az tény, hogy a suli az elején tényleg nagyon fárasztó... A hisztire okosat nem tudok írni, talán csak annyit, hogy ennél az esetnél, amit írtál, tényleg jobb minél előbb távozni :), legalábbis hasonló eseteknél mi is így jártunk el :). (Nem felejtettem el a gyógypedagógust megkérdezni, de még érdemi választ nem kaptam sajnos tőle)

    VálaszTörlés