Összes oldalmegjelenítés

2017. február 12., vasárnap

Vinci játékai

Pénteken ismét fogadóórára voltam hivatalos, Vinci volt a téma. Az egyik óvónéni jobbnak látná, ha Vinci más csoportba járna, végül belátta, hogy nem tud meggyőzni.
Szóba került, hogy nem igazán játszik, mert szerinte nem értik meg a többiek, mivel nem beszél. Ez így nem igaz, mutogatással, hangadással, néhány szavas szókincsével kifejezi magát. Sőt, meglátásom szerint könnyen alkalmazkodik másokhoz, vidám, kedves kisfiú(elfogultság nélkül:), eddig én azt láttam, hogy vannak pajtik a csoportban, a felnőtteknek(főleg a dadusnak)szívesen segít a terítésben, pakolásban. Egyedül is elvan, de a társaival is játszik szerintem. Minden héten szerdán és pénteken bent töltök kb. 1 órát délutánonként a csoportban. Kendének szerdán okosító van 5-ig, 4-re bemegyek(ez teljesen megengedett, más szülők is bent szoktak lenni)és ott várjuk meg Kendust(hazajönni nincs értelme akkor). Pénteken 4-re érek oda, maradunk még, nagyon jól érzik magukat.
Az óvónéni szerint megy a nagyok után és nem játszik. 
Elmondtam, hogy itthon miket játszik. Például szerepjátékozik. Bepakol a táskáiba(több is van)elsősorban kaját(de azt precízen becsomagolja: szalvétába, fóliába), tesz be játékokat és könyveket is. Szívesen veszi a könyvet a kezébe vagy könyvtárosat játszik.
Szerel, főz(mindkét tevékenységre jellemző hangot ad ki). Bújócskázik.
Az építőkockákat nem rendeltetésszerűen használja, hanem csomagolja, alagutat állít belőle.
Mágneses horgászos játékot imádja, pötyit imádja, egyszerű társasjátékot, mint a Lotti Karotti szereti.
Gyurmázik, homokozik, fest, rajzol. Golyóvezető, kötögetős játék is leköti.
Játéktevékenységei a korának megfelelőek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése