Összes oldalmegjelenítés

2014. április 12., szombat

Húsvétra készülünk

Előkerültek a padlásról a tavalyi dekorációk(amik nagy része Kende keze munkáját dicsérik), idén kiegészítettük néhány darabbal. Az ötleteket két oldalról csentem: www.mintamokus.com és a www.kiflieslevendula.blogspot.com-ról. (Nagyon köszönöm az inspirációt:)
Kendus leginkább a papírtányérból készített nyuszitáskát élvezte csinálni, nagyon egyszerű az elkészítése, apró kezek szinte teljesen önállóan meg tudják csinálni(a tűzőgép használatában kellett egy kicsit segítenem)
Két nyuszitáskát csinált(unk): egyet a keresztapjának, egyet a keresztanyjának. Sikere volt, megmutattuk a nyuszi táska funkcióját is(arra azért nem jöttek rá).
Dalmának az ajándéka lett egy húsvéti nyomdákkal díszített rajz is.

Oviban pénteken volt nyuszinap. Ez az első olyan családi program az oviban, amin mi is részt tudunk venni, eddig valahogy mindig ép akkor Kendus beteg volt.
Nyuszinap lehetett nyuszit simogatni a családi szobában(ahol az ovimozi is működik), de olyan tumultus volt, hogy megnéztük az apróságokat és továbbmentünk más csoportba. Minden csoportban mást lehetett kipróbálni, kézműveskedni.
Kendus színezett, nyuszitojást ragasztottunk(dekopázs-jól írtam?- technikával)és repülő
fülő nyuszit is készített nekünk az egyik kedves óvónéni.
Ezt a kedves óvónéni(talán Rózsa néni, úgy hallottam)a kórházban ismertük meg, a fül-orr-gégészeten, amíg a dokibácsira vártunk(még novemberben). Mellettünk ült, valahogy elkezdtünk beszélgetni és kiderült, hogy Kende óvodájában dolgozik. Azóta, ha kint vagyunk az udvaron mindig váltunk két szót, olyan nagymama típus.
3-tól kezdődtek a programok, kicsit késtem, Kendus már nem a saját csoportjában volt, hanem a csibéknél(ahol Kriszti és Nóri néni vannak), ott ült Nóri néni mellett és a húsvétról beszélgettek. A fiam ha az oviról van szó, akkor őket emlegeti és keresi a társaságukat az udvaron is.
Zárásig az oviban voltunk, de az idő nagy részét a "kedves óvónéni"csoportjában(őzike)töltöttük legózással, kockákból várat építettünk.(Minden csoportban más a játék és ez úgy tűnik, sokkal érdekesebb volt, mint barkácsolni)Mellénk szegődött Dami és az anyukája(akivel jót beszélgettem), Kendus irányította Damit a játékban, több játékot elvett tőle, de Dami ezt nem nehezményezte, jól eljátszottak együtt.

Írtunk levelet a nyuszinak. Annyira jó idő van, hogy a nyuszi előbb elküldte a trambulint:)és az építőkockákat, de szerintem húsvét vasárnap még elrejt valamit az udvaron:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése