Összes oldalmegjelenítés

2014. március 22., szombat

Vinci 8 hónapos lett

Valahogy Dédi úgy számolja, hogy már 9 hónapos:)...nem értem a logikáját. Ha ma lett 8 hónapos, holnaptól kezdve  már 9 hónapos:)
Öcsi a leendő keresztapja poénból szokta őt ketrecharcosnak, MMA-nak hívni vagy ifjú Bárdosinak. Egy biztos, erős akaratú, harcias kisfiú. Láncot simán letép a nyakamról, de a fülbevaló sem akadály, ha teszik neki. Mosolygós, huncut. Már most tudja, hogy a nőkre mosolyogni kell:)
Kiköpött anyai  nagyapja(kár, hogy már nem láthatja), a füle, orra és a hosszú ujjai az apjáé.

Alvással továbbra is hadilábon áll, lehet, hogy azt gondolja, hogy lemarad valamiről miközben szunyál?Reggel 8 körül alszik 20-30 percet, aztán ha kifárad a tornában, játékban, foglalkozáson, akkor 10 körül megismétli a reggeli 20 percet. A következő alvás fürdés után 17.30 körül, de akkor már ordít a fáradságtól. Tudom, hogy ez baromi kevés neki. Próbálom őt többször is altatni nappal, de 17 körül már úgy érzem, hogy az egész napunk arra ment rá, hogy altattam, ő meg juszt se alszik. A szemei majd letapadnak, egy csíkban figyel, de nem csukja le. Délutánra totál kimerült, leizzad, csurog róla a víz(szó szerint), emiatt bepálik a füle mögött. Már vörös, varas, gennyes. Fertőtlenítő ecsetelővel és olajjal kezelem. A fertőtlenítő vörös. Kerekítőn megkérdezte a foglalkozásvezető, hogy Vinci beütötte a fülét??(bár nem tudom, hogy fület, hogy lehet beütni)
 Szerencsére 17.30 után éjszakát csinál, ami nála azt jelenti, hogy alszik és 2-3-3,5 óránként ébred cicizni. Akkor már annyira fárad, hogy belealszik a szopiba és elfelejt büfizni, utána nyomja a büfi a pocakját és felsír.


Az étvágya továbbra is kiváló, ami látszik is rajta. Mindent megeszik, most már a konzerv babakaját is. Egy nap kétszer-háromszor kap pürét vagy  főzeléket vagy levest. Ma reggel kinézte a szánkból a pirítóst. Addig kuncsorgott(nyafizott)még meg nem kapta, amit akart. Anyatej fogyasztó, ha vetkőzök, akkor ujjong, nagy cicivadász. Ha félálomban van este, éjszaka, sír, hogy éhes(kicselezni eddig soha nem sikerült),kiköpi a cumit és tátja a száját. Pontosan nem tudom a súly/cm paramétereket, de 80/86-os ruhákat hord, 19/22 a zokni méret. Még nem találtam meg a tökéletes sapit a fejére.
Nagy babának látom, emiatt(is) gondolom nehezebben fejlődik a mozgása. Erre mondta a konduktor, hogy nem nagy baba, hanem nagy rajta a ruha:)A héten voltunk kontrollon, előtte nem aludt itthon, de amíg sorra nem kerültünk bekómált. Ott meg vetkőztetés, ordítás. A konduktor szerint ülnie, másznia kell(ene). Már a mászópóztól is ordít. Annyira sírt, hogy kértem egy másik időpontot, mert nem hallottam tőle a saját hangom.
Kúszik, forog és mindent elér, amit akar. Két lábbal rúgja magát előre.(ami nem jó technika, de dolgozunk rajta)

Elkezdett dumálni. Biztos vagyok benne, hogy előbb fog beszélni, mint menni. Utánozza az autó hangját, halandzsázik, közben berreg-pereg a nyelve. Járunk Kerekítőre, tornára a Nyúlcipősökhöz és masszázsra. Az utóbbit élvezi legjobban, utána mindig alszik. Masszázson a védőnő mondta, hogy milyen jó színe van. Hát igen, kint alszik a levegőn és mindennap eszik sárgarépát.
Szociális egy kispasi, ahol baba, gyerek van ott(is)jól érzi magát. Közelít a többi babához(van, hogy elveszi mástól a cumit/játékot).

Elkezdődött a szeparációs szorongás. Nem lát/hall minket, akkor kétségbeesik. Zenére jár a keze, lába. Ha hason van, akkor üti a kezével a ritmust. A mesére már most nagyon figyel. A formabedobós játékot még nem a funkciójának megfelelően használja, hanem középre bedobja a formákat.
Fogak száma továbbra is nulla, a plüss egeret állandóan smacizza, azzal enyhíti a fogzási fájdalmát.

Pancsolni imád. Továbbra is a hálószobában fürdetjük, de hamarosan változtatni kell rajta, mert a drága laminált parkettát nem érheti víz......Vinci meg a víz nagy részét kifröcsköli, fel kell utána mosni.

Kendussal továbbra is nagyon jól kijönnek. Kendus eljátszik vele, de ha az építkezését ledönti, akkor érthető, hogy kibukik rá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése