Összes oldalmegjelenítés

2014. február 28., péntek

Ovi után

Ovi után olyan kevés időnk van, mert délután 4 után még inkább felpörögnek az események.
15.30 körül érünk oda Kendusért, ha az idő engedi, akkor gyalog megyünk-természetesen inni.és ennivalóval, fellépővel, ha hazafelé elfáradna a drágám. Kb. 20-25 perc, amíg hazacaplatunk, ha szerencsém van, akkor Vinci legalább az odafelé vezető úton alszik, ha nem , akkor sincs baj, mert élvezi a sétát, csavargást.

December közepén volt utoljára Kendus beteg, a héten kezdett folyni az orra, semmi más tünete nincs. Bevittem hétfőn(rengeteg elintéznivaló miatt, Zoli nincs itthon), szóltam az óvónéninek, hogy figyeljen arra, hogy fújja ki az orrát.Kifújták?Hát nem....mire mentem érte még a szemöldökén is száraz fika volt, ő törölte, fújta-ahogy tudta. A héten többet nem ment, voltunk dokinéninél, semmi baja nincs. A pláne, hogy hétfő délután az óvónénitől kaptam egy kétoldalas fénymásolatot a nátha kezeléséről(zölddel vastagon aláhúzta, hogy 4-10 napot maradjon otthon a gyerek). Tegyük fel, hogy a jószándék vezérelte.
Másnap jött egy SZMK-s szülőtől email, h elfogyott a fénymásoló papír, aki tud vigyen. Január végén vittünk 500db, mert tudom, hogy gyorsan fogy és KEndus imád rajzolni. Vittünk csütörtökön is 500db, de remélem, hogy nem arra fordítják, hogy netről levett "meghűlés kezeléséről"nyomtassanak.
Farsangra bement-tünetmentes, nem beteg-, ebéd után mentem érte.

Miután hazaérünk ismét éhes(ek). Kendus rengeteget eszik mostanában, tulajdonképpen egész nap csak eszik és eszik és eszik. A tesója is, eszik-szopizik, eszik-szopizik. "Anya, megint éhes vagyok!!".
Kendus épít, annyira ügyes, jengából várat.
Kihoztunk egy könyvet a várakról, érthető, olyan szép az illusztrációja. Móra könyvkiadónál jelent meg Kis felfedező sorozat részeként. A várakba katonákat rak, csatasorba állítja őket, tornyot épít.
A várakon kívül épít családi házat(!), ahol a kertben a lovakon és a csirkéken kívül van teve és kudu is:)
Kihozta a kisházból a matracot(amelyet eredetileg a bölcsőbe vettünk)és az az építkezés alapja. Mindenre részletre figyel, több órán keresztül is képes építkezni!
Mi meg leterítünk a földre egy nagy puha takarót Vincivel és azon nézzük KEndét, közben mi tornázunk vagy autókat tologatunk.

Már volt, hogy Nóri is eljött velünk az oviba. Zia és Milka is itt voltak valamelyik este
.(akik gyakorolták a babázást)
Sokat vagyunk hármasban, de a barátok, Roni, Dédi,
Mama is eljönnek hozzánk.

1 megjegyzés: