Összes oldalmegjelenítés

2014. február 24., hétfő

7 hónapos Vince

Vince, aki időnként Vinci, Vini, Vinitó, Kendus Virge(?)Vincének hívja 7 hónapos lett.
Az utóbbi időben rengeteget fejlődött a mozgása: forog(mindkét irányba), de még ötöt nem forog egyszerre, körbe"megy" a saját tengelye körül és kis segítséggel kúszik a kívánt tárgyért.
Sokat nyüstölöm, már nem érzem annyira feszesnek az izomzatát, sőt!
A heti egy korai fejlesztőben lévő tornán mosolyog, nem ordít(mint sajnos legtöbben). Dóri konduktorral nagy a szerelem, a szemüvege tetszik igazán Vininek. Olyan sármosan tud rá bazsalyogni.
Huncut a tekintete(ezt már mások is megjegyezték).
A pocakja csikis. Ha mondom neki, hogy az állatok milyen hangot adnak ki, azon hangosan gurgulázva kacag.

Ha Kendus a közelében van, akkor erősen rá figyel, nem számít, hogy éppen szopizik. Ha már szopi: mostanában kezdtünk rátérni a 3 óránkénti cicizésre, éjjel-nappal, nagyüzemben nyomja a lurkó(szerintem első szavai között lesz a cici:)
Kendusra már sok mindent lehet bízni Vincivel kapcsolatban(is), ha kell(nem kötelező, de szívesen csinálja) , akkor ringatja őt a babakocsiban, a fürdetésnél együtt toljuk be a kádat és ő tartja a fürdetőkrémet nekem, kiviszi a pelust. A legjobb, amikor pl. főzök a konyhában ők bent a szobában a szőnyegen(Vinci miatt még egy pokróc van leterítve a földre)együtt játszanak. Ez abból áll, hogy KEndus épít, autózik, Vincinek meg a kezébe adja a játékokat.(Olyan ügyes, már arra is figyel, hogy lenyelhető játék ne legyen a közelében, pl. üveggolyó)

A napirendünk, ha napközben csak 20 perceket alszik(akkor nehezebben megy a főzés és a házimunka), akkor tuti alszik az oviig vezető úton, ami sétálva kb. 25 perc és biztos, hogy a 17.30-as fürdés után szunyál. Az alvási póz: háton, mindkét kezét égnek emeli.
Az étvágyára nem panaszkodhatok, mert a zöldborsón kívül mindent megeszik, amit elé rakok. Az etetőszékben már hajtja előre a buksiját, hogy kössek rá előkét. Amíg melegszik az étel, addig a kezébe kap két műanyag kanalat, azzal szórakoztatja magát vagy a fájdalmas ínyét kezeli vele:)

Fázós egy gyerek, legalább 3 réteg ruha mindig van rajta(ha vékonyka pólók, akkor is)
Elkezdtünk mesézni, nagy képekkel teli színes puha könyveket használunk, kedvencei: Tóni, a traktor és az állatos mesekönyvek.
Cumizik, Nuk márkájút használunk.
4-es a pelusméret, 18-20 a zokni, 6-12 hós a harisnya, 74-80-as ruhákat hord.
Rokonok szerint tiszta anyja, Ludvig fajta. Hát....az orra és a hosszú keze, lába az apjáé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése