Összes oldalmegjelenítés

2014. február 4., kedd

Kendus félévi értékelése az ovitól

Boldog vagyok, mert Kendus január hónapban végig járt oviba. Nem volt beteg, örömmel és jókedvvel ment és elmondás alapján jól érezte magát napközben is. A kettő szorosan összefügg, kiegyensúlyozott és nem beteg.

Szülői értekezletre nem tudtunk elmenni, de voltam fogadóórán és kértem egy példányt KEndus szöveges értékeléséről.(Nálunk a suliban alapvető volt, hogy egy a sulié, egy a családé), itt kérni kellett, de kaptam:)
Van, amiben nem értek egyet, de tisztában vagyok vele, hogy itthon teljesen máshogy viselkedik a kis sajtkukac.

Közösségbe való beilleszkedése: Nehezen szokta meg a közösséget, sokáig sírt. Mára már magabiztossá vált és örömmel jár óvodába.

Önkiszolgálása:  A tisztálkodási folyamatokban és az étkezésben önálló, az öltözésben sok segítséget igényel.  Étvágya jó, az evőeszközöket még marokra fogja. A tiszta étkezésre még nem képes. Minden tevékenységben állandó ellenőrzést és biztatást vár.

Testi fejlettsége, mozgása: Mozgása lassú, bizonytalan , összerendezetlen. Túlzottan óvatos és bátortalan, ennek ellenére szeret tornázni. Erőnléte megfelelő.

Szociális fejlettsége: A gyerekeket sokáig csak figyelte, most kezdett el velük barátkozni. Társaival és a felnőttekkel is udvarias. Leginkább egyedül játszik, de már próbál bekapcsolódni a többiek játékába. Társai irányítását általában elfogadja, de ha valamit nagyon akar, abból nem enged. Konfliktushelyzetben sírva fakad. A szokás-szabályrendszer jól működik nála, szófogadó.

Játéka: Kedvenc tevékenysége az autózás, építés, szerepjátékok közül a családi játék. Kitartóan és türelmesen játszik. A játékszereket csak figyelmeztetésre rakja el a helyére.

Értelmi képességei: A hozzá intézett instrukciókat megérti. A versek, dalok, mesék szövegét még nem pontosan jegyzi meg. A kötetlen foglalkozásokon önként vesz részt, a figyelme még nagyon rövid ideig tart. Nyitott, érdeklődő. Az alapszínek közül a pirosat ismeri fel.

Finom mozgás fejlettsége: A rajzolást ritkán választja tevékenységének, de  a közös színezésben , festésben, mintázásban mindig részt vesz. A ceruzát, zsírkrétát még marokra fogja és nagyon halvány nyomatot hagy vele a papíron. Lassan, megfontoltan dolgozik.

Verbális képességei: Beszéde visszafogott, udvarias. Mondanivalóját lassan, de határozottan és érthetően adja elő. Keveset beszél.

1 megjegyzés: