Összes oldalmegjelenítés

2014. február 11., kedd

Még mindig mozgásfejlődés/fejlesztés

Apai örökség a megkésett mozgásfejlődés a fiúknál.
Kendusnál és Vincinél is már a születésük után jelezték a neurológusok,gyógytornászok, hogy mire kell figyelnem, javasoltak tornát, kontrollra jártunk/járunk. Mindketten időre születtek, szép súllyal, talán Vinci tovább is volt pocakban.
Kendusnál az utóbbi időben ismét észrevettem, hogy a jobb bokája erősen befelé dől(ortopédián is gyakori vendégek vagyunk), nem rakja egyenesen a lábát. Szeret tornázni, futni, mozogni. Úgy megy,mint Zoli(mintha rúgó lenne a lábában és futni olyan "Forrest-hez hasonlóan fut:)senkivel nem lehet összetéveszteni a mozgásukat, már messziről felismerhetőek.

Zöldfülűként Kendével több mindent kipróbáltunk, Vincinél már tapasztaltabb vagyok. Kendussal voltunk babaúszáson, drága fejlesztőházba(három alkalommal), masszázstanfolyamon, gyógytornán. Emellett itthon is tornáztattam, napi háromszor, 15-20 percben.
Vincit egyszer hívták vissza a kórházba a fejtartása miatt. Hason fekve ordított, egészen 3 hónapos koráig, aztán elmúlt, most már képes 30 percet hason játszani.

Makk Ádám konduktorhoz járunk havi rendszerességgel. Ő mutat  újabb és újabb tornagyakorlatot, mozgásformát, amit itthon becsülettel végzünk. Ma is túl vagyunk egy találkán, megdicsért minket.(Engem is, hogy jól csinálom a dolgom:)
Azt mondta, hogy Vinci mozgásfejlődése az utóbbi időben rohamosan beindult, látványosan fejlődik(ahogy az értelme is). Kérdezte, hogy mennyit foglalkozunk egy nap tornával. A válaszom: kis túlzással egész nap:)Felállítottam egy fontossági sorrendet, amikor megszülettek a fiúk. Első helyen vannak Ők, hogy együtt legyünk, foglalkozzak velük, játszunk, olyan gyorsan megnőnek, most van rám szükségük. Örülök, hogy nem kellett Kendusnak bölcsibe mennie, hanem itthon volt velem. Így is gyakran érzem azt, hogy ovi után fáradt és este már alig tudunk együtt lenni, mert közben Vinci fürdik, szopizik, aztán vacsi, Kendus is fürdik és megy aludni.

Ebédet a Teletáltól rendelünk, nem olyan finom, mintha én csináltam volna, de olcsóbb és időt takarítok meg. Vincinek természetesen főzök, hétvégén is kiélhetem magam a konyhába. Amikor Vinci ébren van, akkor tornázunk vagy hintázunk vagy levegőn vagyunk.
Kendével 16 körül érünk haza, addig csak Vincivel foglalkozok.
6 hónapos státuszvizsgálaton a védőnő javasolta a Nyúlcipő Alapítványt. Felkerestük őket, első alkalommal csak Vincit tornáztatták,aztán elkezdtünk közös tornára járni heti egyszer, ahol több gyerek van, nagyjából hasonló fejlődésű és korú.
XVIII. kerületben van az alapítvány, nem messze tőlünk, megfizethető áron, kedves, szakértő emberek dolgoznak a gyerekekkel.
Csütörtökön Kendussal is elmegyünk tornázni. Már várom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése