Összes oldalmegjelenítés

2014. február 19., szerda

Gyerekzsivajos vasárnap délelőtt


Vad motorosok
Adott két fiú, az egyik még csak mostanában fejleszti tökélyre a mozgását, a másikat már nem érem utol.
Kendussal a környéken már kihívást jelent motorozni, mert sok a jobbkezes és kevés a kreszt betartó sofőr. Ő megy,mint a villám és nyelvet lógatva futok utána, közbe ordítok, hogy: ááállljjj!Útszéle!! Eljutottunk odáig, hogy ezt meghallva a járdához megy. Hogy miért nem a járdán megyünk? Mert félek/ünk a nagy kutyáktól. Milyen jó lesz, amikor kettő után futok majd....gondoskodnak a napi mozgásomról:)
Nagyobbik kalapban

Vasárnap tavaszias idő volt, kb. 12 fok!Ez az én időm, nem túl meleg és nem túl hideg, de már olyan jó kint szívni a d vitamint.
Öcsi volt Lilivel, átjöttek és hozták magukkal a Ludas Matyi jelmezhez szükséges kalapot.
Kisebbik kalapban

Először bent ment a hancúr, szétpakolás, mindenbe belekóstolás. Aztán egy kis időre bejött Zoli is, kezében pár Pókemberes ruhával(egyértelmű: az ajándékozás az ő szeretetnyelve), én meg csak annyit fűztem hozzá, hogy van clubcardom:)(Másnap már széldzsekiben akart menni, győzött az erős akarata, anorákra ráadtuk)
Két pólóval lett gazdagabb Kendus, ami azért is jó, mert az egyiket Lili, a másikat Kendus vette fel. Öcsi meg nem győzte fotózni őket.(és még mennyien lájkolták őket:)
Öröm volt nézni, hogy nem egymás mellett, hanem együtt játszanak, nincs vitatkozás.

Vinci eközben evett, szopizott, aludt, nézelődött, időnként sírdogált(kézben szeret lenni)
Kimentünk az udvarra, előkerült a járműpark összes darabja: tricikli, futóbicaj, dömper, pótkerekes bicó, roller, elektromos motor, kis motor(ami már annyira leamortizálódott, hogy kifelé állnak a kerekei)
Annyira Lilis

Ha ez még nem lett volna elég, aszfalt krétáztunk, ugróiskolát rajzoltam(cél, hogy a váltott lábbal való ugrálást Kendus gyakorolja)
Öcsi viccelődött velük, ha úgy látta, hogy valamelyik  lurkó energiája csökkent, megkapta a seprűt és seperte a kavicsokat.
Apja lánya

Aztán jött az ebéd. Ami tulajdonképpen az előző-előző nap maradékai. Nem volt időm főzni, boltba menni(kong/ott a hűtő) de a gyerekeket ez nem zavarta, ettek grízgaluska levest, főtt krumplit ketchuppal, kukoricapelyhet majszoltak.
A napirendet próbálom Vincinél és Kendusnál is tartani, igénylik is és nekem is jobb, kiszámíthatóbb a napom.
Ebéd után alvás, hétvégén nehéz megoldani, hogy Vincit és Kendét is egyszerre altassam.(amelyik hangosabb, ahhoz megyek...), Lili már nem alszik napközben, de kitalálta, hogy ő itt aludna, ezt elleneztem, mert,akkor Kendus nem alszik és délutánra összedől a világ, hisztis, ő még igényli és mindig alszik.
Öcsi hazavitte, volt ordítás, kiborulás, ami a fáradság jele mindkettőjüknél.

Közben egy icipicit zavart, hogy ragad a konyha, nincs kiteregetve hajnal óta és hangyák csamcsognak a morzsán...

Lili beszólása: útközben mondta az apjának. De jó, hogy jövünk a KEndéhez, legalább megfürdök:)
(Múltkor itt fürdött és nagyon élvezte)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése