Összes oldalmegjelenítés

2013. november 24., vasárnap

Vinci 4 hónapos

A héten négy hónapos lett Vinci.
November 19-én fordult először hátról oldalra, mindkét irányba. Persze a mutatványokat éjszakára tartogatja. Hasról hátra is fordult már, szerintem véletlenül, a feje oldalra húzta. Bal oldalra fordult így. Tényleg igaz: betöltötte a 4 hónapot és már nem bömbizik hason, hozzászokott.
A védőnői státuszvizsgálaton(3 hónapos)már szerepelt az oldalra fordulás.

Anyatejes baba. Általában 2 óránként, még mindig éjjel-nappal cicire kérezkedik.
Első magasabb láza múlt éjszaka volt, valami motoszkál benne: az orrából nem jön semmi, nem prüszköl. Onnan lehet tudni, hogy beteg: nem eszik szilárdat(már szerda óta), teát nem fogad el(pár kortyot erőszakolok)bele és csak szopizna reggeltől-estig. (Már fáj a mellbimbóm, azon alszik 10 percet, az nyugtatja meg). Aludni nem alszik, szinte semmit. Ha a lázcsillapító kiüti, akkor szundít 1-1,5 órát.
Még mindig igaz, hogy kint a hidegben durmol. Bent szinte semmit, pedig nincs hőség bent sem.
Kerekítőn előfordult, hogy itthon evett, aztán mire odaértünk annyira éhes lett, hogy a pulcsimon keresztül bekapta a mellem, a többiek nevettek rajta egy jót. Különmentem megetettem, de az őr jött utánam, hogy vajon mit csinálok????

Amiben alma van, az a nyerő. Krumplis ételek ellen tiltakozott, eddig mindenbe került anyatej is. Mostanra feléltük a tartalékokat. A kevés alvás miatt, kevesebb a tejem is, fejni nem kell.

Kendusra vezérként tekint!Vinci bármit kap, Kendus lenyúlja tőle, ahogy mondja: "kölcsönveszi" és elfelejti visszaadni.
Szereti a zenét, ha gyömöszölik, táncolnak vele. Mosolygós, bármit mondok neki, mindenen mosolyog, cukorfalat.

Pancsolni imád, ha víz éri a testét rögtön megnyugszik, pocaklakóként kis vízben lubickolt.
Ragaszkodik a napirendhez, esti fürdetés és a délelőtti sétához, ez fix. Ha esik, akkor a teraszon levegőzik.

Talán elkezdődött a fogzás(ebben nem vagyok biztos, Kendusnál jóval később indult el ez is), de mindent a szájába tesz, nyáladzik. Cumit önállóan beteszi magának és ki is veszi, ha elérhető távolságban van.

Utazni szeret, autóban rövid ideig nézelődik, aztán alszik. Már sok helyen járt belföldön, pl: Harkány, Mátraszentimre, Szécsény, Szentkút. A mózeskocsit már végigéri, a hordozó szűk a vállánál, sportkocsiba mégsem tehetem 4 hónaposan.........

Erős kisfiú, jó húsban van, 7 kg felett és 68-74-es ruhákat hord.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése