Összes oldalmegjelenítés

2013. november 29., péntek

Adventi készülődés

Kendus tartja a heti 2-3 napot, amit bent tölt az oviban. Most is itthon, folyik az orra, vagyis inkább ömlik, az orrsziporszit ráköthetném. Délutánra egy kisördög,(könyveket dobál le a polcról, a porszívó kábeljét tekeri magára) főleg, ha keveset vagy egyáltalán nem megy ki a levegőre. Emellett fontos leírnom, hogy a négy pluszos apró legókból(nem dupló!)csodálatos dolgokat kreál, várat, sárkányt, házat.
Legóval alszik, szorítja a kincseit

Teljesen más a napirendjük Vincivel, nehéz megoldani.
Szerencsére Vinci egy kis eszkimó, több órát(!)is durmol a három fokban. Jól bebugyolálom, csak a nózi látszik ki, ha már kritikusnak vélem a helyzet, akkor betolom az apja irodájába. Ott van a kazán, ott melegebb van. Nov. 27-én evett először zabpelyhet almával, jól eltelítette a pocakját. Alma, banán, birsalma, sütőtök, cékla: ezeket eszi, mást, pl. krumplit nem:(

Kende kötőhártya-gyulladása elmúlt.

Teljesen karácsonyi lázban égünk.(sajnos a mai ovis banzájból kimarad) Tegnap este az ablakba került a karácsonyi égő, kiscsillag, a polcra a harang, angyalka. Készítettünk mézes puszedlit, képeslapot. Este világított először az égő, Kendus nem tudott vele betelni, rohangált és kiabált: "itt járt a Hjézuska-így "h"-val, azt kérdezte, hogy mikor jött és hogy ment el.
Csodálkozik
Írtunk levelet is neki, amit persze elrakok a naplójába, rajzolt is mellé egy útbaigazító labirintust(ahogy ő mondja).
"Kedves Jézuska!
Kérek egy nagy párnát, amin a felnőttek alszanak és egy takarót, hozzá pöttyös huzatot, hogy be tudjam takarni a lábam és az állataimat!Ígérem, hogy Anyának és Apának szót fogadok. Vincinek kisautót hozz!"
Labirintus

Vincire mindig gondol, ha almát eszik, akkor hagy neki, úgy látom, hogy jó tesók lesznek.
Fiúk
Mostanában kezdett KEndus bocsánatot kérni: bocsánat Anya, hogy elvettem Vinci játékait!(közben színészi sírás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése