Összes oldalmegjelenítés

2020. április 3., péntek

Amikor a szomszéd néni dühös

A családi házak a fővárosban közel épültek egymáshoz, általában kis kerttel. Olyan szerencsénk van. hogy a miénk dupla kert, egykor három család szociális bérlakásaként épült meg. Bal oldalról ikerház, de nem a hagyományos értelemben, hanem csak az az egyik oldalon lévő fal "közös". A túloldalon nagyon idős bácsi lakik, alig látjuk, halljuk. Jobb oldalon lakik M. néni, 90 éves(korához képest jól tartja magát, 3 gyereke van, X unkokája, Y dédunokája, az unokák nem látogatják, mióta itt lakunk egyet sem láttunk/hallottunk)
M. néni tele van vitalitással, legalább 15 évet letagadhatna, állandóan jön-megy(ahogy Mamám mondaná, mint Urbán lelke:), vásárolt, buszra ül, sétál, temetőbe megy, söprögeti a járdát, a haja mindig "berakva", tipp-topp stb. Költözésünk után minden évben karácsonykor vittem át sütit(aztán ez kikopott, az okát nem tudom), ha látjuk, akkor megkérdezzük hogy van stb.
M. nénit is megviseli a karantén. Mi hangosak vagyunk, mióta bezárva élünk többet ordítunk a kelleténél, Vince alap esetben sem csendes gyerek.
Történt tegnap, hogy labdáztam az udvaron a fiúkkal, aztán elkezdtünk kosarazni. Állványos kosárpalánkunk van, nem ér a háza falához a palán hátoldala, de közel van hozzá. Közben jó hangosan énekeltünk:)
Na rövid időn belül kiabálásra lettünk figyelmesek, szidott minket, mint a bokrot, hogy ő nem tud tőlünk még egy filmet sem végignézni és elege van belőlünk(este 18 körül, legalább már most tudjuk, hogy akkor megy a brazil szappanopera, amit néz)és csak mondta a magáét.
Erre Kende sírva fakadt és bejött, ki sem lehetett utána csalni. Nagyon érzékeny, karantén óta kb. mindenen elsírja magát. Vince válasza: "Nyugi M. néni, nyugi!"
Máshogyan kezelik a konfliktust, Vincét egyáltalán nem érdekelte, hogy beszóltak neki és a fürdésnél is könyörögni kellett neki, hogy jöjjön be.
M. néninél a kosarazás tette fel az i-re a pontot. Vince elektromos autója, ami megy napközben, hangot ad ki, kint főzünk, kint élünk, itt vannak az autók.
Remélem tegnap kidühöngte magát az öreglány és mára helyreáll a béke.

1 megjegyzés: