Összes oldalmegjelenítés

2020. április 11., szombat

3 pasit etettek karantén idején 1. rész

Az étkezésünk is megváltozott a karantén alatt. Békeidőben, nyugalmi időszakban:)hétvégén főztem négyünkre, hétköznap csak kétszemélyes menüt kellett kitalálnom. Ez így könnyen kivitelezhető. Most rengeteget főzök, sütök, kelt tésztás pékárukat készítek. Egy kedves rokonunknak meséltem, erre ő azt válaszolta, hogy legalább most kiélheted magad:) Az igazság az, hogy szeretek és szívesen főzök. Egy héten egyszer megyek vásárolni, kizárólag az esti órákba a bolt zárása előtt, nem találkoztam eddig tumultussal, sőt alig van ember a nagy áruházban. Próbálok olyan ebédet/vacsorát kitalálni, ami tápláló, mindenki foga alá való és nem drága. Gyakran főzök dupla adagot és két napig azt esszük, a változatosság kedvéért ekkor a uzsonna valami édes/sós. Egy nap egyszer főzök, délelőtt. Így, hogy mindenki itthon van, napjában kétszer megy a mosogatógép. 
A heti menünk:

1. Hétfő
zöldségleves + brassói
2. Kedd
hagymaleves+maradék brassói
3. Szerda
grízgaluska leves+lencsefőzelék pörivel
4. Csütörtök
marhahúsleves+ sült kolbász mogyorós krumplisalátával(új recept, nekem nagyon ízlett)
5. Péntek
marhahúsleves+ lazac mogyorós krumplisalátával
6. Szombat
grill zöldségek csirkemellel+ túrós rétes
7. Vasárnap
grill zöldségek csirkemellel+répatorta

Uzsonnák a héten:
gyümölcssaláta, nyers zöldségek, sós kalács vajjal+lekvárral, sajtos pogácsa, tejbegríz, pizza, melegszendvics, tojássaláta

2 megjegyzés:

  1. Már én is gondoltam rá, hogy feljegyzem mit főzök :-)
    Én folyton úgy érzem, hogy a konyhában állok, és kezdek kifogyni az ötletekből. Ha felírtam volna, mikor mit csináltam, legalább tudnám, hogy van már 3 hete pl. a lasagne-nak, még akkor is, ha mintha csak tegnap lett volna érzésem van :-)
    Nálunk 2 hetente vásárol be Feri nagyboltban, és nagyjából mindent megvesz, amit talál, aztán abból főzök míg el nem fogy. Én csak pékáruért járok el max.

    VálaszTörlés
  2. Nálad 4 pasi, hát nem könnyű:)
    Pékárut itthon sütök(ahogy eddig is), csak a mennyiség nőtt.

    VálaszTörlés