Összes oldalmegjelenítés

2020. március 3., kedd

Kertész Erzsi: Göröngyös úti iskola Helló, felség!

Kendének még mindig felolvasok esténként, Vincét pedig mindez hidegen hagyja(ő ragaszkodik a megszokott, rongyosra olvasott könyvekhez-azok is gasztronómia témában íródtak, sok kép, kevés szöveg- és a Berci sorozathoz)
Kende inkább csak bele-beleolvas könyvekbe, ritkán előfordul, hogy végig is olvas egy könyvet(Ropi sorozat, Mágikus állatok sorozat pl.)
Megtaláltuk a könyvtárban Kertész Erzsi egyik könyvét, ami a Göröngyös úti iskola címet kapta és megnyerte Kendus tetszését, olvastam fel belőle, a nagyobb részt ő olvasta esténként. Kertész Erzsi neve nem ismeretlen, ő írta a Panthera sorozatot is. Ma pedig a pásztói oskola címűt vettem meg(egyrészt történelmi és Kendéék most a történelmi olvasmányoknál tartanak, másrészt Pásztó Nógrád:)
Csuda Gábor a könyv főszereplője, aki új tanulóként érkezik a 2. b osztályba, az új fiú abban különleges, hogy királynak öltözik és úgy is viselkedik. Ezzel fejtörést okoz a tanároknak és a diáktársainak is(egy kicsit mai is Csuda Gábor alakja). Készül a szülinapjára, koronás meghívókkal, saját készítésű kókuszgolyókkal, amibe kevesebb meggylé kerül, ezért száraz lesz és szétesik, de a gyerekek, a közösség ezt is megoldja, ahogyan a jelmezversenyt is. A könyv zárásában kiderül, hogy a királyság miért ragályos. Van mondanivalója, szól az elfogadásról, befogadásról, empátiáról, türelemről, humorról. A könyvet Metzing Eszter illusztrálta, tetszettek a rajzai!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése