Összes oldalmegjelenítés

2020. március 6., péntek

Felajánlás

Az oviban nem telik el úgy hét, hogy ne kelljen valamiért fizetni. Ezt az iskolában Kendééknél nem tapasztalom. Az angolos csoportot mi választottuk, tiszta sor, hogy fizetünk érte. Van egy gyümölcsnaptár, ami felajánlásos alapon működik, megfigyelhető, hogy kik aktívabbak és kik kevésbé, ez azt jelenti, hogy aznapra te viszel az egész csoportnak gyümölcsöt. Természetesen mi visszük a tisztasági csomagot is, hiába önkormányzati/állami oviról van szó. Ebben papírzsepi, wc papír, kukászsák, szappan, fogkefe, fogkrém, nedves törlő, szalvéta, papírtörlő és kézfertőtlenítő(ez utóbbi újnak számít, most lett kiírva). Szuper ötlet, hogy elég sűrűn sütnek, salátát készítenek a gyerekek, ehhez mi visszük a hozzávalókat. Legutóbb almás pite, fánk a héten vitamin salátát készítettek. Emellett van színházbérletük és mindig van ovin belüli program is. Sűrűn van koncert, zenés, interaktív műsor, kirándulás stb. Mindennek nagyon örülünk!Ősszel megszavaztuk, hogy legyen csoportpénz(is), havi 1000 ft. Előző félévben a Mikulást és az óvónők karácsonyi ajándékát és talán csurrant valamilyen papír írószer is belőle. A második félévre nem tudom, hogy mi a koncepció, mire gyűjtünk. Tudom, hogy most papírhiány is van. Vince óriási papírfogyasztó: rajzol, ragaszt, vág(a héten mozaikos társasjátékot készített, magától!).
Az oviba sajnos több  szociálisan hátrányos helyzetű gyermek jár(kinőtt ruhákat, régi játékokat rendszeresen viszünk be)
 Itt az influenza szezon, kiemelten fontos a kézmosás. Sok családnak nehézséget jelent megvenni a tisztasági csomagot, ezért arra gondoltam, hogy írok néhány háztartási , tisztálkodási szereket forgalmazó cégnek, bolthálózatnak, hogy támogassák az ovit(fertőtlenítőszerekkel, szappannal, kézfertőtlenítővel)
Kaptam olyan választ, hogy sajnálják a helyzetet, de nem tudnak segíteni(de legalább válaszoltak!)és kaptam olyat, amiben szappanokat ajánlottak fel!Ez az én magánakcióm, az óvónénik még nem tudnak róla, jövőhéten a Henkel(!)ingyenesen kiszállítja az oviba a felajánlott szappanokat!
Annyira örülök ennek!!!

1 megjegyzés: