Összes oldalmegjelenítés

2020. február 2., vasárnap

Musicalmesék

Az idei egyik fogadalmam, hogy havonta egyszer elmegyünk a fiúkkal színházba. Kendéék a Lázár Ervin program keretében mennek a Pesti Magyar Színházba és a kerületi Művházba is, Vincének is van ovis színházbérlete Kőbányára. Kultúrából nincs hiány.
Eredetileg a Tháliába mentünk a Rézerdő lakói előadásra, de a színész(Méhes Csaba)lebetegedett és a jegyeket egy másik időpontra áttették. A kedves jegypénztáros sűrűn elnézést kért és azt mondta, ha már bejöttünk a belvárosba(ilyenkor érzem, hogy a határkerületben egy burokban élünk), akkor menjünk át a szemben lévő Operettbe, ott a Musicalmesék megy 11-től és pótszékeken van még hely.
Zolit kellett csak meggyőznünk, hogy ne hazajöjjünk.
Első körben elszórva talált csak pótszékeket a pénztáros, aztán a középerkélyen egymás mellé(1500/fő áron), előttünk senki nem ült. A fiúknak ez volt az első színházi élményük az Operettben. Az épület is olyan csodálatos, észrevették, hogy a székek olyanok, mint nekem itthon az íróasztalom mellett vagy a lámpabura mintája olyan, mint a konyha lámpánknak.Miket észre nem vesznek:)
Vince ragaszkodott az ülésmagasítóhoz, de az erkélyre nem adnak és nem is volt szükséges.
Az egész előadás egy musicalválogatás: Szépség és a Szörnyeteg, Kis hableány, Oroszlánkirály stb. még a kedvencemből, a Padlásból is énekelték a színésznők a Szilvásgombóc betétdalt.
Interaktív előadás: megkérdezte Janza Kata(Kata tündér), hogy mivé változzon át, Vince bekiabálta, hogy lónak:)szó volt a farsangi átalakulásról és énekekről is. A díszlet a Szépség és Szörnyetegből és a Luxemburg grófjából való.
Mit nem énekeltünk még?(Kérdezik a színészek)
Vince: Despacitot!:)
Táncolt, többször rá kellett szólni, hogy üljön le. A dalok között felkapcsolták a világítást, ezután mindig rákérdezett, hogy most már vége???
Kendének is tetszett, de Vincét egyértelműen elvarázsolta, azóta is színházasat játszik.

1 megjegyzés: