Összes oldalmegjelenítés

2019. május 18., szombat

Honvédelem napja

Lemerült fényképezőgépet vittem magammal, ilyen az én formám, ezért csak szöveges élménybeszámolót írok. A telefonom is itthon maradt.
Beírtam a naptáramba a mai szombat délutáni programot: Budaörs, Honvédelem napja.
Délelőtt fejlesztésen vagyok Vincével, utána csendes-alvás-pihenő. 3-ra értünk ki a reptérre, sokan jöttek velünk szembe, nem volt zavaró a tömeg(a legtöbb helyen azért sorban állás van). Vincéről azt kell tudni, hogy itthon egy szájhős:)egyébként nem próbált ki semmit(kivéve a trambulint, ami áll az udvaron is), de mindig nyávogott valamiért. Előjött az éhes vagyok, álmos vagyok szöveggel........
Kende ellenben nagyon érdeklődő volt, sok mindent megnézett, felmászott, kipróbált. Különleges harci eszközök kormánya mögé ült, forgó széken speciális katonai messzelátóba nézett, akadálypályán ment végig. Fekvőtámaszokat nyomott, felüléseket, kúszott, szekrényt ugrott, célba dobott, megdicsérték a fürgeségét, ügyességét. Hazafelé azt mondta, hogy egy Gripen szimulációra megérte leginkább kimenni. Vince is leült egy számítógépes játék elé. Mindenhol nagyon kedvesek voltak a katonák, segítettek, elmagyaráztak mindent, kérdésekre válaszoltak türelmesen(sajnáltam őket abból a szempontból, hogy kb. 25 fokban teljesen beöltözve a tűző napon álltak). Honvédség minden "kara" bemutatkozott: ejtőernyősöktől a búvárokig, mindent ki lehetett próbálni, megfogni, felvenni. Megnéztünk egy bevetést, két helikopter volt a felderítő, élesben lőttek, jöttek a tankok(4 az 1 ellen),sebesültet láttak el(játékiból).Egyedül a lézerharc maradt ki, ott még záráskor is hosszú sorban álltak a gyerekek.
 A nagy színpadon folyamatosan fellépők voltak, egy kicsit zavaró volt az extra hangerő.
Toborzásból sem volt hiány. Nekem semmi újdonság nem volt benne, mivel ebben nőttem fel(még 6 éves sem voltam, amikor egy tank belsejében játszottam az öcsémmel), nyarakat töltöttem katonai táborokban(kint állt egy olyan busz, amivel rendszeresen jártunk Balatonfenyvesre, nosztalgiáztam)
Bárhová megyünk, ahol van szórólap/újság a fiúk késztetést éreznek, hogy hozzanak haza(szép gyűjteményem van Honvéd újságból:)és nyertem már a Zrínyi kiadónál:) Most sem volt másképp, Aero magazintól kedve a XY szórólapon át hoztak haza.
Találkoztunk több ismerőssel, isteni finom rétest ettünk és záráskor jöttünk haza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése