Összes oldalmegjelenítés

2019. május 6., hétfő

Fejlesztésekről

Kétségtelen, hogy szeptembertől látványosan, hallhatóan sokat fejlődött Vince, logopédiai és kognitív értelemben is. A gyerek önmagában is fejlődik, a szkeptikusok azt mondják, nem kell fejlesztés, mindenkinek más az érési folyamata(fiúknál biológiai értelemben is később). Tavaly ilyen tájban ültem le az akkori ovis logopédussal és ő mondta, ha nem lépünk magánúton is valamerre, akkor elveszik a suliban, nem tudja majd a fonalat felvenni, kudarcai lesznek, éretlenebb a korosztályánál. Ő ajánlotta azt a Klinikát(ahol egyébként évekkel ezelőtt dolgozott), ahová jelenleg is járunk(egy vagyonért) Itt van egyedül PROMPT terápia, mivel ő hypoton volt(még bizonyos tekintetben most is az)masszírozzák a száját, nyelvét, arcát. Vincének ez fáj. Elhiszem, hogy kellemetlen.
Mellette kapja az oviban is fejlesztést: logopédia, gyógypedagógus, gyógytornász. Velük, az ovis szakemberekkel is próbálom felvenni a kapcsolatot, fogadóórát kérek. Több, kevesebb sikerrel. A logopédust(január óta van Vincével) még soha nem láttam, mert ebéd időben tudna fogadni.
Múlt héten leültem az óvónővel és a gyógypedagógussal beszélgetni a friss szakvéleményünkről és a fejlesztésekről. Jelenleg heti 5 ovis fejlesztést kap és heti 4 magánúton. Ez sok.
Vince telítődött, elfáradt, elege lett. Jogosan. Megfogalmazta nekem is és az oviban is, hogy ő többet nem megy fejlesztésre. Hagyják őt nyugodtan játszani, szemlélni a világot. Mivel mindig fejlesztésre megy, emiatt nehezen alakulnak ki társas kapcsolatai. A két barátnő elmegy iskolába.
Úgy döntöttünk, hogy júniustól kap egy hónap pihenőt a magánklinikán és az ovis logopédiai fejlesztésről lemondunk, a feladatlapozásnak ebéd időben nem sok értelmét látom.

1 megjegyzés:

  1. Húú, ez tényleg sok. Biztosan jót tesz majd neki a pihenés. És milyen jó, hogy van szemmel látható eredménye a sok munkájának, munkátoknak!

    VálaszTörlés