Összes oldalmegjelenítés

2018. június 9., szombat

Összegzés az ovis évről

Fogadóórák sora vár(t) rám: logopédus, angolos óvónő és hátra van még a magyaros óvónővel való beszélgetés.
Vinciék talán 22-en vannak egy csoportban(pontosan nem tudom), adott minden délelőtt a két angolos óvónéni és egy magyar+ dadus. Nagy a fluktuáció, jönnek-mennek a pedagógusok(az okok sejthetőek).Idén a dadus személye változott. Jövőre egy óvónéni és még egy dadus váltás lesz(az előbbi nyugdíjba megy). Vince elég jól kezeli a gyakori cserét, bár abnormális a helyzet.
Leginkább a logopédus véleményére, meglátására, észrevételére adok, persze a többi is számít, de közelebbről ő ismeri leginkább.
Döbbenet volt hallgatni, amit a logopédustól hallottam, nem számítottam rá. Tavaly Kende miatt került Vince a csoportba. Szerencsés lenne, ha megvalósulna az, amiért ő ide jár. 21 gyereket leköt az angol, aktívan részt vesz a foglalkozásokon, ő nem, de ott van a magyaros óvónő, akinek csak vele kell(ene) foglalkoznia(ha mást sem köt le, akkor még azzal a 2-3 gyerekkel), de idén ez nem valósult meg. Az új óvónőtől kifejezetten kérni fogom, hogy figyeljen rá. Ismeri Vincét, differenciáltan fogja fejleszteni, sokat várok a jövőtől, ennél csak jobb lehet. Kicsit úgy érzem, hogy bekerült egy skatulyába, ahogyan láttam, egyáltalán nem motiválták őt, hanem , mint SNI-s gyerekre ráhúztak egy bélyeget.A tesztek alapján 3 éves szinten van a lassan 5 éves fiam. Alaposan kiveséztük a logopédussal a tesztet, van, hogy alapvető dolgokat téveszt, előfordul az is, hogy aztán rögtön javítja magát. Néhol pedig -ez a ritkább-nehéz feladatot tud hibátlanra. Beszédértési és kognitív feladatokban is vannak súlyos hibái.
Itthon mindent megteszek, ami tőlem telik, a nap nagy részét: 7.45-16.30-ig az oviban van(19.30-kor van alvás). Hétköznapokon  mire hazaérünk mindenki fáradt, persze van mese, játék, futkározás és szabad játék. Koncentrálni feladatokra már képtelen akkor, amit megértek.
Most ott tartunk, hogy a logopédus ajánlására felkerestünk egy alapítvány(ami elsősorban beszédhibás, kognitív fejlesztésben segít majd intenzíven), 3X45 perces foglalkozásokra fog járni, hétvégente. Népszerű az alapítvány, kivizsgálásra június végére kaptunk időpontot(ami pont a nyaralásunkra esik), tehát július elején megyünk valamikor.
Közben hétfőn vár ránk egy újabb hallásvizsgálatra, ami nem a BERA. Szemészeti vonalon is elindultunk.

8 megjegyzés:

  1. Nálatok még mindig jobb a helyzet, nálunk egy éve csak egy óvónő van. Átmenetileg volt még egy, de ő pár hét után először elment betegállományba (állítólag tényleg beteg volt), de amikor rákérdeztünk, ugyan mikor várható vissza, akkor derült ki, hogy ki is lépett közben, mert elköltözött vidékre.
    Milyen hallásvizsgálatra mentek még?

    VálaszTörlés
  2. "Most mutasd meg"hallásvizsgálatra:)
    Eddig Vince nem volt rá kapható, mutatott mindent. Most újra megpróbáljuk.

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is hasonló volt a helyzet óvónő terén, mint nálatok, sőt, volt, hogy csak Julcsi néni volt egy évig egy pedagógiai asszisztenssel és most, mikor mi eljövünk, tudjuk, hogy megint egyedül marad, szóval tényleg sajnos mindenhol ez van... Pont ezért, szerintem nagyon jó, hogy külön fogtok járni ahhoz az alapítványhoz, nem biztos, hogy jól meglehet oldani a fejlesztést vagy ha adottak is a feltételek az oviban, akkor sem biztos, hogy az aki végzi, megfelelően teszi... Mondjuk még 2 évetek van Vincivel a suliig, ami alatt sok minden történhet, főleg, hogy mindent megtesztek az ügy érdekében. Az alapítványhoz nyáron is járnátok vagy ősztől mennétek?

    VálaszTörlés
  4. Szeretnénk nyáron elkezdeni az intenzív terápiát, sajnos ez még képlékeny. Ha felújítunk, akkor 5 hétre el kell költöznünk, a fővárosban drágák az albérletek, vidék jöhet szóba. Még nem kaptunk pontos időpontot/árajánlatot a kőművesektől, ettől is függ.
    Az első felmérés ára 42e, utána a 45 perces foglalkozás ára: 5500-8000. Nem olcsó, de ha látom a változást, az minden pénzt megér.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Felújitotok? Azt hittem, végeztetek már.

      Van még suliig bőven időtök a fejlesztésre.

      Sajnos én nem ismertem igazán jó ovonot, pedig a ket gyerek elfogyasztott joparat...

      Törlés
  5. Hűha, ez tényleg nem olcsó, kisebb anyagi csőd :) ... De persze, ha használ, akkor tényleg mindegy mennyibe kerül.
    Úgy látom ezen a nyáron rengeteg sok minden vár rátok, ami a felújítást/költözködést illeti, jól be vagytok táblázva!

    VálaszTörlés
  6. Erika: már 10 éve tart a felújítás:)
    Persze szép kívül, belül van még mit helyrehozni.Most Vincének lenne egy szoba kialakítva+cserépkályha!kémény bontás, betonozás, parkettázás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tudom, csak valahogy azt hittem, hogy már végeztetek, hiszen kívülről is szép a ház. :) Nekünk ez marad a végére, biztos azért...majd egyszer. Lehet, 10 év múlva. :) :)

      Törlés