Összes oldalmegjelenítés

2017. május 8., hétfő

Vadadi Adrienn: Nyomás a suliba!

Vadadi Adrienntől több ovis könyvünk is megvan, nagy kedvenc, többször elolvastam már a fiúknak, nem unják a történeteket. Könyvtárban került a kezembe a Nyomás a suliba!c. könyve, 5-8 éves korosztálynak szól, Pagony adja ki(még soha nem csalódtunk Pagonyos könyvekbe, bátran ajánlom!)Szépen illusztrált könyv!Utánaolvastam és megtudtam, hogy ez a szerző Alma utca 22. könyvének folytatása.
3 este olvastam fel a rövid, érdekes, izgi, Kendus korosztályának szóló történeteket. Annyira bejött neki, hogy mesélt bent a könyvről az óvónéninek, aki megkért, hogy vigyem be és felolvas belőle a többi gyerkőcnek. A könyvtárba meghosszabbítottam.
Iskolás könyvek kerültek most előtérbe: Finy Petra fiúk iskolás könyvét, Bori sorozat iskolás kiadványát már olvastuk.
A könyv egyik legnagyobb előnye, hogy a gyerek bele tudja magát élni a főhősök életébe, tud vele azonosulni. A lakóházban élő gyerekek összetartanak, mindegy hogy iskolás(Nagy Marosi)vagy iskolába készülő(Misi)vagy ovis (Piros)a lurkó. Marosi testvérekkel mindig történik valami, szerepel a könyvben Csúnya néni(Kende nagyon bírta az ő figuráját), aki gyerekzsivaj mentesen akar élni, Elek bácsi, aki fogpiszkálót tart a szájában és Nani, akinél Balatonfenyvesen nyaral Misi.A gyerekek az udvaron közösen bandáznak. Szó van benne a pulcsiba való orrtörlésről, tandemezésről, házon kívüli kakilásról...
Hétköznapi, életszerű , humoros az egész könyv.

2 megjegyzés: