Összes oldalmegjelenítés

2017. május 2., kedd

Fekete leves

Múlt héten megkaptuk a hivatalos értesítő levelet a körzetes iskolától, ahová jelentkeztünk angol tagozatra, hogy felvételt nyert a nagyfiú szeptembertől.
Ma délután már az első szülő értekezleten voltam.
Feltűnően kevesen jelentek meg, egy tanteremben ültünk, két tanítónéni, az igazgatóhelyettes, igazgató. Első mondatok egyike volt az, ami után teljesen elkeseredtem. 26 gyerek jelentkezett az iskolába!26!Ebből nem lehet három osztály indítani, de még kettőt sem. Eredetileg úgy gondolták, hogy lesz egy alap(normál)osztály, egy sport és egy angol tagozat. Előfordult már, hogy csak kettő osztályra való csemete jött össze, a tesis osztály került össze az alaposztállyal(normál). A szülők közül három kinézetre most lett nagykorú.
Az iskolanyitogatón bemutatkoztak a leendő tanítónénik, maradt egy +egy napközis. Szimpatikusak, kedvesek, barátságosak. Olyan meleg szívvel beszéltek arról, hogyan lehet a gyerekünket felkészíteni az iskolára(mindenben egyetértek vele, ittam a szavait)Adtak listát a beszerzendő holmikról(egy vagyon lesz)
Teljesen kétség estem...hogyan tovább....ez nem az, amit mi szeretnénk. Tapasztalatból tudom, hogy a sportos beállítottságú (órarendben van nekik az edzés, órák előtt, után , közben is edzés)gyerekek mennyire mások, mint a humán beállítottságúak.
Vegyes vágott. Zoli kiborult, tanácstalan vagyok, mi legyen. Ezt nem szeretnénk.

2 megjegyzés:

  1. Hogyhogy ilyen kevesen vannak? Hogy alakult ez tavaly? Milyen egy humános ovis? Nekem fogalmam sincs Zalán milyen, a sportos biztos jó lenne,de németes az, amit kap....Talán matekra nem vinném egyedül...Más minden jöhetne.

    VálaszTörlés
  2. Az iskolának rossz a hírneve, amit mi láttunk, tapasztaltunk, az tetszett. Tavaly több gyerek volt iskolaköteles,mint idén.Nekem sulis tapasztalataim vannak. Problémánk ma délelőtt megoldódott, átjelentkeztünk egy másik iskolába, erről majd írok.A sportos osztályokba előfeltétel a fizikai felmérés, orvosi vizsgálat, jó ha van "előélete" a gyerkőcnek. Állítólag nagyon kemény, saját étrend, napi több óra edzés(Dunán, Jégcsarnokba, tornatermekbe)

    VálaszTörlés