Kendus szeret a konyhában tüsténkedni, aktívkodni. Ha a tészta gyúrásáról van szó a lisztezett deszkán vagy formák kiszaggatásáról, akkor tudom, hogy lehet rá számítani.
Mai kekszeink, egyszerűek, finomak és egészségesek. Miután kivettem a sütőből már tömte is be a mackós kekszek, a kacsás kekszet, a vizilós kekszet.
A recept az e havi NL Konyhából való, kicsit áttuningoltam.(ott vörösáfonyával készül és nincs benne müzli).
Recept(egy nagyobb méretű kekszes dobozt meg lehet vele tölteni):
15dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 5 dkg kókuszreszelék, 5 dkg müzli(aszalt gyümölcsös volt itthon), 5 dkg nádcukor(sima kristálycukor is jó), 2 tojás, tetejére reszelt mandula. Ha szükséges, akkor 1-2 evőkanál tej(vagy víz).
A hozzávalókat összegyúrjuk, a lényeg, hogy homogén tésztát kapjunk, majd hűtőbe tesszük kb. 20 percre.
Lisztezett deszkán nyújtsuk fél cm vastagra a tésztát, majd használjuk a kiszúróformákat.
Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, szórjuk rá a mandulát(nekem ez volt itthon), de áfonya, aszalt gyümi, mazsola is jó lehet.
8-10 perc alatt készre sütjük, 180 fokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése