Összes oldalmegjelenítés

2012. november 7., szerda

23 hónapos

Oh, mindjárt 2 éves lesz Kendus!Megállítanám az időt, csak egy kicsit:)
Ha jellemeznem kellene röviden, akkor azt mondanám, hogy olyan gyerek, akire mindenki mosolyog és nem lehet nem észrevenni.
Valamelyik nap beugrottam a varrónőhöz, addig Kendus kint maradt Andival. Miután kijöttem Andi mondta, hogy mindenkinek, aki arra ment, volt egy-két kedves szava KEndushoz. Ma a papírboltba mondja az eladónak, hogy neki van egy trabantja(és mutatja Ata versenyautóját:)vagy a villamosvezetőnek tegnap, aki velünk együtt leszállt a végállomásnál, mondta, hogy köszönöm bácsi, hazajöttem.

Egy kis összefoglaló Róla:


Mozgás: fut, lépcsőn már nem mászik, hanem felfelé segítséggel, lefelé kapaszkodva megy. Aktív, nagyon ritkán fordul elő, hogy nem megyünk levegőre(félévente egyszer), akkor nehezebben alszik el. Focit rúgja, futóversenyen lelkesen vesz részt a tornán.

Evés: krémleveseket nem eszi mostanában, egyébként mindenevő. A vízet nem issza vagy ha iszik is belőle, akkor az minimális mennyiség. A folyadék mennyiségére figyelnem kell, mert hajlamos keveset inni. Kakaó, tej bármikor jöhet, Kubu és gyümölcslevek is(Kubut a dédi veszi neki havonta egyszer, gyümilét kap, ha van itthon)
Tészta, krumli, hús,hal, pizza,  zöldségek(akár nyersen is) és édesség is jöhet. Az édesség közül a gofri a favorit, valamelyik nap sütöttem, amíg el nem fogyott, addig ette minden étkezéskor.
A piacról úgy jövünk haza, hogy az ő pocija már tele van, mert a néniktől kap kostolót. A jólnevelt gyermekem hangosan megköszöni és kap még egy repetát az uborkából, szőlőből, kifliből.

Kortársak: barátkozó, közvetlen, kedves. Már kb. 7 hónapos korától járunk a Mini Manó tornára, a csoportban a legtöbb gyerek nevét tudja és a legtöbb lurkóval jól kijön.
Ata, Adél, Noel, Lillik(akik Iliknek hív), Lotti, Hanna, Ádám, Ricsike

Ma ezeket a pingvineket készítettük, ötlet: www.kiflieslevendula.blogspot.com
Játék: legó és könyvek, állatok, kézműveskedés, pepecselés, barkácsolás. Kapott egy gyerek barkácskészletet, kalapáccsal, csavarhúzóval, szögekkel, kispaddal.
 Az autóknak garázst, házat épít könyvekből, gondoskodik róluk, nehogy rossz idő esetén elázanak, a műanyag állatokat megetteti. A legókból darut épít, a legóautókba bekerülnek az állatok, emberek.
A mesekönyvek tartalmát tudja fejből, van, amit szívesen lerajzol, most: Thomas a sztár(de Noddy sem szorult háttérbe)

A kutyákért még mindig odavan, ha autóval megyünk az utcába, akkor integet a kutyáknak és felsorolja a neveiket, a cicákat sem hagyja ki.
Kabinak még mindig hordunk maradékot, ha visszük a szelektívet, akkor köszönünk Rokynak is. Ő ugatja az idegeneket, hallja a gazdáját és kijön, mi pedig megsimogatjuk a kutyust.

Szobatisztaság: az utóbbi időben ismét próbálkozunk. Már a wc-be, mint a nagyok, van, hogy kéri a szűkítőt, van, hogy szól, jön a kaki, aztán becsurran a pisi.
Mindig megdicsérem, ha szól, ha bepisil, annyira elkeseredik, hogy majdnem elsírja magát, mondom neki, hogy nem baj, ügyes. hogy szólt. Kaki még nem megy a wc-be, sőt van, hogy kéri a pelust.

A jó ritmusú zenére táncol, tapsol, ugrál. A rossz idő miatt játszótérre nem megyünk, amit nehezen visel.

Hisztizik ezerrel, ami újdonság, de minden napra tartogat egy hisztit. Ma például elvette Ata egyik autóját és nem volt hajlandó visszaadni, sőt a másikat is elkérte volna, de nem kapta meg, hisztizett hazáig. Ilyenkor ha sikerül elterelem a figyelmét, ha nem, akkor idővel megnyugszik.

Menni, menni, menni. Előfordult, hogy kitalálta reggel, hogy ő megy sétálni és felvette a pizsmájához a gumicsizmát kacsán, de ez őt nem zavarta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése