Összes oldalmegjelenítés

2012. július 18., szerda

Meggyes-vaníliás tiramisu

Családunk összes tagjának egyik kedvenc desszetje a tiramisu.Az Aldis változat is bejön, de nem akkora mennyiség egy doboz, hogy mindenkinek jusson.
Tegnap itt volt Roni, közösen csináltunk egy nagy tállal. A júniusi Nők Lapja Konyhában volt egy málnás-limoncellós, ezt átvariáltuk a saját igényeinknek.(Miután elkészültünk vele, Roni megjegyezte, hogy ezt rakdd fel a blogodra, legalább guszta, na az íze sem mellékes:)

Hozzávalók egy nagy tepsihez(6-8 emberes változat)
kb. 250gr babapiskóta(mi a Pennyben vettük a saját márkásat, 200gr egy csomag és a második csomagból is került bele)

Sziruphoz: 12dkg porcukor
                2 dl víz
                2 citrom reszelt héja
                1 vanília aroma

Krémhez: 2 tojás
                8dkg porcukor(én felesben csináltam, 4 dkg nádcukor)
                50dkg mascarpone
               1 üveg meggybefőtt

A sziruphoz addig kevergetjük a porcukrot a vízben, míg el nem olvad, végül belekeverjük a citromok reszelt héját, hozzáöntjük a vanilia aromát. A babapiskótát megmártjuk a szirupban ,majd egy edény aljára teszünk egy réteggel.
A krémhez a tojások sárgáját kihabosítjuk a porcukorral,  majd a mascarponét hozzáadva tovább habosítjuk. A tojás fehérjét kihabosítjuk a nádcukorral és a mascarponéhoz adjuk.
Rétegzés: piskóta, majd a krém és rá a meggy. Tetejére krém kerül és kakóval, meggyszemekkel díszitjük.

Diétásoknak nem ajánlott:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése