Összes oldalmegjelenítés

2019. október 26., szombat

Indián ősz búcsúztatása

Téli időszámítás jön holnap, ma még tartottunk egy ősz búcsúztató kerti sütögetést. Gyerekek még nem voltak a kerítésen túl, mozgásterük lecsökkent, max. az udvar megszabott tevékenységekkel. Szörnyű!Csak, hogy néhányat említsek: Ne ugrókötelezz! Ne játsszál kidobóst! Ne focizz! A trambulint és a kisautót nagy ívben kerüld el. Két nagy mozgásigényű fiúval most kifejezetten nehéz.
Áthívtuk Öcsiéket, Helkát a szomszédból ma délutánra pedig a másik szomszédot sütögetni. Fontos a jószomszédi viszony, kapcsolat. Bármikor elutazunk számíthatunk rájuk, egy oviba járnak a kisebbek, mindig tudunk beszélgetni, nagy kávésok vagyunk egy kávé melletti beszélgetés is aranyat ér. Ami Kende szerint legalább 1 óráig tart, akkor is ha 20 percet mondok:)
 Utcánk végén van piac csütörtökön és szombaton, a füstölt árut, tejtermékeket, zöldséget, gyümölcsöt legtöbbször onnan szerezzük be. Isteni darált, fűszeres töpörnyűkrémet vettem, már csak mustár és majonéz ment bele. Gyerekeknek is bejött!Kétféle szalonnát vettem, sütöttem házi bucikat, mangalicát grillen és leszedtük az utolsó málnaszemeket.
Halloween az asztalon

Málnánk
Tudom, hogy kincset ér a málna és a ribizli is, mi dőzsölünk benne, folytontermő bokrok. Felhasználom limonádénak, szörpnek, lekvárnak,  szósznak, sütibe és megy a fagyasztóba is
A szomszédban lányok vannak, 1-2 év különbséggel. Jó ki társaság, aranyosak együtt, néha Vincére kellett rászólni, mert átment parancsnokba vagy olyat akart csinálni, amit nem támogattunk(pl. fúróval a kis gokartnak menni vagy a benti olvasólámpát kihozni stb.)
Lement a nap, előkerültek a mécsesek a kifaragott tökökbe,
A szezon utolsó grillezése


Zoli vicceskedett
lámpásokba, sőt találtam tavalyi csillagszórókat is, úgyis mindjárt itt a karácsony. Hangulatos fényben úszott a terasz. Buli végét jelentette, amikor a félsötét udvaron az egyik kislány elesett és már mindenki fázott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése