Összes oldalmegjelenítés

2017. december 6., szerda

Mikulás

Rendhagyó módon nálunk kedd délután jött a nagyszakállú télapó(egyszerű az ok, szerdán későn érünk haza, kapkodós az este, szerdán jön az iskolába/oviba a Mikulás)
Nyugodtan várták a télapót. Kendének mondtam hazafele, hogy láttam az utcasarkon. Noszogatás nélkül átöltöztek(vastag, bélelt nadrág le)és beálltak az ablakba.
Megijedtek a Mikulástól(ismerős fia), bebújtak a hintába, beültek az ölembe, kellett idő, amíg feloldódtak és  válaszoltak a kérdésekre. Megkínáltuk az ünnepi, szülinapi reggeliből maradt mézes puffanccsal, hozzá tejet kért. Kendének feltűnt, hogy nagyon fiatal a Mikulás és olyan rózsaszínű volt az orra, mondja, mintha festve lenne. Hasonlított szerinte a bohóchoz. Megkérdezte, hogy miért igazgatta a szakállát és olyan furán ivott a tejből:)Hogy van az, hogy megy a szomszédba, de kiürült a puttonya?Csak virgács maradt benne...
Volt bátortalan éneklés is(a vendégünk megjegyezte, hogy szépen énekel anyukátok:)
A csomagba zenélő plüss, hot wheels autó és karácsonyi dekoráció került és a kihagyhatatlan csokimikulás. Vince kb. két harapásra ette meg a nem kis méretű édességet, fejétől kezdte.
Az oviban angolul(is)beszélő Mikulás járt és az édességeken túl hozott csillagszörnyeket(egy időben odavoltak érte a fiúk, most éppen lecsengőben van), az iskolás úgy jött haza, hogy a Mikulás nem létezik, csak Szent Miklós. Kendéék holnap mennek színházba és megnézik a krampusz karácsonya c. előadást. Próbálkozott a Santa Claus helyes leírásával, Szaturnusznak olvastam.
Szalvétatechnikával készítettek Mikulást, Vince rendeltetésszerűen beletörölte a száját. Az oviban wc papír gurigából és vattából csináltak díszt(a vatta mire hazaértünk leesett)

1 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszett a fiúknak, az látható :) ! Hozzánk is ugyanígy, a szomszédból jár a Nagyszakállú, már több mint 10 éve :) , utána is kifejezetten jó felfedezés volt például Máténak, amikor rájött, hogy ki is volt a jelmez alatt :) ...

    VálaszTörlés