Összes oldalmegjelenítés

2017. december 24., vasárnap

December 24.

Minden évben 24.-én éjjel jön a Jézuska. Most előbb érkezett 1 nappal, amit senki nem kifogásolt.
A gyerekek annyira izgatottak voltak, hogy az egyikük semmit nem aludt-23 órától volt ébren és kétszer próbálkoztam másnap 11.30-tól elaltatni, nem ment, másikuk hajnali 4-től virrasztott.
A kialvatlanság keményen rányomta a bélyegét a nappalunkra. Vince konkrétan ordított egész nap, megspékelte verekedéssel, kötekedéssel, tört-zúzott(két karácsonyfa volt az áldozat és egy bögre).
A levegő jót tesz, menjünk egészségügyi sétára. Kende el is ment az Apjával, Vincét közben sikerült elaltatni. Néhány perc után arra ébredtem mellette, hogy csorog a nyálam, nagyon kimerültünk.
Ezt leszámítva a fiúk meglepődve, örömmel bontogatták az ajándékukat.
Kende megszámolta a csomagok számát(nem egyezett a listára írt darabszámmal)és szomorúan vette tudomásul, hogy neki nincs semmi, amin a Mancs őrjárat szereplői lennének.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 22.-én még módosította a listáját. A legnagyobb sikere a csocsóasztalnak van,
Kendének konkrétan hólyagos lett estére a tenyere, ha nincs partnere, akkor ő egyedül is játszik. Vincét nem érdekli, helyette állandóan gitározik.
Legnagyobb kívánsága teljesült ezzel. Állandóan pengeti, elég , ha csak egy gombot megnyom rajta és szól a muzsika, még a fürdőbe is viszi magával.
Radosza gyűrűt is kaptak, még be kell járatni, mert a betűk/motívumok nehezen mozgathatóak.
Emellett természetesen könyvek is voltak a fa alatt. Berci sorozat újabb részét(Berci és a nagy hó)már elolvastam esti meseként, amikor vége lett, Vince repetát kért volna belőle. Berci az uszodában c. már fejből tudjuk, ha rövidítünk, akkor ránk szól. Buda tornyai(Bartos Erika)c. kirándulós(útikönyvet)kapta Kende. Nagy a betűméret és egyszerű a szóhasználat, néhány oldalt majd ő is olvas belőle. Nem szeret olvasni, tegnap mondta a barátnőm, hogy ő ezt nem érti, mert már pocaklakóként is felolvastam neki és annyi könyvünk van. Őt ez egyáltalán nem motiválja, magától matekpéldákat old meg és angol szavakat kérdez tőlem. A kirándulásainkhoz kaptak távcsövet, a Börzsönyben felavatjuk.
Az idei karácsonyfánk szépséghibás, tökéletlen, dundi, szépek a levelei.Sarokba állítottuk, ha dől, akkor a könyvespolc fele dőljön. Ketten alig bírtunk vele, a fiúk elájultak tőle.

1 megjegyzés:

  1. Szép karácsonyotok volt :) , láthatóan mindenki nagyon élvezte, az ajándékok is szuperek :) ! És ahogy korábban olvastam itt nálad, az egész szünetetek nagyon mozgalmas lesz, nagyon jó kis programjaitok lesznek :) ! Nem semmi energia kell hozzá, ügyesek vagytok :) ...

    VálaszTörlés