Összes oldalmegjelenítés

2017. november 2., csütörtök

Csodaszertár

Korán sötétedik már, olyan karácsonyi hangulatú volt az esti sétánk Nyíregyháza belvárosában.
A központban leparkoltunk és az volt a célunk, hogy valahová beülünk kávézni, teázni. Megnéztük Nyíregyháza legszebb templomát, a fiúk szaladgáltak a főtéren(talán nem így hívják).
Átfáztunk, Kendének itt az idő, hogy téli, bélelt bakancsot vegyek, a tesója örökli a bátyjától. Megláttam egy Szamos gyerekcipő üzletet és döbbenten láttam, hogy majdnem kétszer annyiba került ott a supis cipő, mint a Kökiben, ahol akció(minden hónapban bizonyos napokon 20%) alkalmával szoktam vásárolni.
Séta közben megláttam a feliratot:Csodaszertár-milyen jó kis üzletnév, menjünk be. Egy belső udvarban volt a teázó(és a kereskedelmi egység is), végignéztünk mindent. Rég voltam ilyen ízlésesen, igényesen berendezett, minőségi(hazai) élelmiszereket árusító üzletben. Az eladó hölgy nagyon kedves volt,kérdeztünk, néztünk, megfogtunk majdnem mindent:) Elmondta, hova érdemes elmenni ebédelni, mit érdemes Nyíregyházán megnézni. A skanzen most nekünk kimaradt, de az eladó(tulajdonos)elmesélte, hogy a régi szatócsboltok mintájára jött létre az üzletük.
Hímzett állatokat, karácsonyi díszeket, mézeket, szörpöket, lekvárokat és annyi mást is lehet itt beszerezni. Harmonikus a bolt, az ember leül kávézni, a tűz mellett újságok, közben nyugodtan nézhet ki a fejéből.
Rendeltünk gyümölcsteákat, kézzel készített poharakban kaptuk, a fiúk ropogtatnivaló csokis kekszeket ettek. A tea mellett kávét is ittam(az utóbbi nálam alap). Ha már itt a tél, vettünk levendulás illóolajat, esténként gyertyát gyújtunk.
Az üzlet 2017-ben elnyerte az év üzlete díját. Ha Nyíregyházán jártok, ne hagyjátok ki!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó a közös fotótok, szépek vagytok rajta :)!!!
    Nagyon jó kis hely lehet ez, amiről írtál, már a neve is mutatja :)...

    VálaszTörlés