Összes oldalmegjelenítés

2013. december 29., vasárnap

Karácsonyunk

Röviden: jöttünk-mentünk, ettünk-ittunk, nem aludtunk:)
Hosszabban: a megszokott árusnál Zoli kiválasztotta a legszebb, legtömörebb, legfinomabb illatú fenyőt.

A fenyőt éjszaka hozta a Jézuska. Kendus éjszaka tart minimum egy pisijáratot, ekkor észrevette a fát. Csodálta, nem tudott a látványával betelni. Nem kis munka volt visszaaltatni."De mikor jött HJézuska?", hol jött be??és hasonlóan érdekes kérdésekkel bombázott minket.
Rejtélyes okokból Kende a Jézuskát csak Hjézuskának hívja............
Thomasos falióra, kérdezget az óráról, érdekli őt. Szülinapjára Noeltől egy verdás karórát kapott.
(egyre inkább érezhető a beszédén a pöszeség, selypítés)

 Azt elfelejtettük, hogy tavaly az elromlott égősort kidobtuk(ünnep után vettünk egy másikat, számítottam rá, hogy akciós lesz, de a jó minőségű LEd-es égősorért elkérték az árát), nincs bejglink és szaloncukrot sem vettünk. Na nem maradtuk nasi nélkül, sütöttem gyümölcskenyeret, csokis kekszet, magos és sajtos pogit.
A karácsony nálunk az együttlétről, a sok játékról és a pihenésről szól, nem pedig a takarításról és a főzésről. Az ünnepi menüt idén is a Duna Gardenből rendeltünk, sajnos csalódtunk, ár-érték arányban sem volt megfelelő, de a halászlé egyenesen pocsék volt!Jövőre máshonnan rendelünk, az tuti!
Kendus keresztszülei még az ünnep előtt átjöttek, olvasztottunk csokit, csináltam egy tésztavacsit, dumáltunk egy jót. Kendus kapott egy verdás puzzlet, amit egyedül még nem tud kirakni, de segítséggel igen.
Dalmával
23-án Andiéknál bandáztunk. A gyerekek mindig a babán vesznek össze, ugye eddig a fiamnak nem volt és elvette Lilitől, de Judit Mama Jézuskáját hozott egy nagy méretű Tami(Tamara)babát. Roni megjegyezte, hogy Kendus mindenkinek T betűs nevet ad: Tiki, Tami, Tuki:)
24-én elmentünk a "Szűz Máriás" templomba Betlehemeseket nézni. Késtünk, már csak a hátsó sorokban volt ülőhely, ahonnan Kendus nem látott semmit, de felállt és közelebb ment, nem csinált belőle nagy ügyet.
Voltunk Judit Mamánál, ott volt Dédi is(aki meghatódott,amikor átadtuk neki a szokásos naptárat a fiúkról:), tudjuk, hogy annak biztosan örül:)
Ronival
Geri, Rozi és Évi Öcsiékhez jöttek,mi is átmentünk.
Évi, Lili, Vinci
Unokatesók
Geri feltűnően sokat nőtt, olyan magas...
Geri és Kende
Újdonságként Zoli kihozta az Anyukáját az otthonból és velünk ünnepelt ő is.
Vincinek ez volt az első karácsonya. Mindenhol kézből-kézbe járt, mosolyával mindenkit levett a lábáról.
A kis gengszter
Az ajándékoknak óriási sikere(van/volt)!
Így örül a pörgő-zenélő Fisher Price gyerekbolondító játéknak

Nemalvás: Vinci taknyos, talán ennyire még soha nem gyötörte. Fogzik, taknyos és fájt a hasa(túlette magát). Mindez összejött és üvöltött éjjel-nappal. A fáradság jele nála többek között, hogy leizzad, csupa víz a haja, nyöszög.
Amikor kidőltek....Vinci álmában is mosolyog
Kendus nem akar délután aludni, pedig nagy szüksége van rá, mert különben kezelhetetlen. Altatás menete a következő: ebéd, tisztálkodás, mese, gyömöszölés és alvás. Az alvás előtt ő ismét éhes-szomjas, pisilnie kell, kakilnia kell..mindent kitalál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése