Összes oldalmegjelenítés

2017. április 26., szerda

Zeneiskolába felvételiztünk

Hangszeren játszani csoda, tudom, hogy rengeteg gyakorláson, mély gödrökön át vezet az út ehhez a csodához.
Kitartás, akaraterő, szorgalom. Lemondás a szabadidőről.
Kendus zongorázni szeretne megtanulni, mi -anyagi és helyhiány okokra hivatkozva inkább a gitárt támogatjuk. A kerületi zeneiskola honlapján két időpont is szerepelt felvételi címszó alatt. Írtam nekik, gyorsan válaszoltak és javították a hibát. Rákérdeztem, miből áll a felvételi. Ritmizálás(tapsolás)és éneklés.
Itthon Kende azt mondta, hogy ő szívesen elénekelné az I'am Scapman dalt, ezen jót nevettünk. Második lehetőségként felmerült benne a Wish you a merry christmas:)
Elővettem a Dalos könyvem, közös döntés eredményeként lett a Hull a szilva a fáról.....időnként észrevettem, hogy többször énekli magába(szavalva is előadja)
Nem gondoltam, hogy ennyi érdeklődő gyerek lesz...kígyózó sor fogadott minket. 16 után érkeztünk és 18 körül kerültünk sorra. Várakozásunk alatt egy gitáros szórólap került a kezünkbe:)Egy jel.
 Rövid bemutatkozás, ismerkedés után kiküldték a szülőket, Kende itt megszeppent.
Szereplés után behívtak, elmondták, hogy heti két délutánt -16 után-jelent a zeneiskola, vannak olyan általános iskolák, ahová kimennek a tanárok suliidőbe, de a mi körzetes iskolánk nem ilyen.
Egy éven keresztül a gyerek kezébe hangszer nem kerül, alapokat tanul, szolfézst.(az én időmben nem így volt, legalábbis nem erre emlékszem)
Meglátjuk.
Tudom, hogy ő nem egy terhelhető kisfiú, igényli a pihenést.
Az oviban beszélgettem az angolos óvónénivel, aki úgy látja Kende a legügyesebb, jó érzéke van hozzá. Tegnap már olyanokat mondott, mint pl. lárva angolul:) Az iskolában heti két angol lesz, teljesen az alapoktól kezdik, ami neki már megvan. Alternatív lehetőségként ajánlották a Helen Doront(ha van valakinek tapasztalata elküldheti:)kíváncsi vagyok)
Meglátjuk.

4 megjegyzés:

  1. Nálunk rögtön van hangszeres óra is, az előkészítős évben. Réka annyira utálja a szolfézst, hogy még szerencse, hogy így van. :) Zalán is zongorázni akar....hát...meglátjuk. :) A Virtuózok nem nagyon segít nekünk, abban sok jó zongoristát hallani. :)

    VálaszTörlés
  2. Attól tartok, nálunk is elveszi a kedvet a "csak szolfézs" ,nem is értem, miért nem adnak a kezükbe legalább furulyát...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert sokkal könnyebb lesz egy kis szolfézs ismerettel. - szerintem. :)
      Egyébként lehet azt jól csinálni is, sok dalt tanulnak, megtanulnak kottát olvasni, ami hatalmas előny, mire elkezd hangszeren játszani.
      Popianyu

      Törlés
  3. Nálunk is úgy van, hogy első évben nincs hangszer, csak szolfézs. egyrészt azért, mert rengeteg a gyerek, másrészt azért, mert egy tanév alatt hatalmasat fejlődik a gyerekek zenei hallása.

    VálaszTörlés