Összes oldalmegjelenítés

2017. április 1., szombat

Tamásék nálunk

Rég terveztük már, hogy nem kirándulás formájában találkozunk, valahol az ország pontján, hanem egymásnál. Idén lesz 2 éve, hogy felújítottuk a ház belsejét, ők még nem látták. Tamásék nagy fába vágták a fejszéjüket, Pannonhalmán vettek egy telket(gyönyörű panorámával)és építkeztek. Személyesen még nem láttuk a házukat, csak fotókon, szemet gyönyörködtető, ötletes, igényes. Mondtam nekik, hogy a Szép Lak címoldalán is el tudnám képzelni.

Félreértettük egymást, amikor az érkezés időpontjáról beszéltünk. Mi ebédre vártuk őket, kicsit csúsztak, sikerült a felnőtteknek egyszerre leülni az asztalhoz és beszélgetni közben enni(ritka pillanat) A felnőtteknek csülök, egészben sült sós krumpli salátával, savanyúval volt a menü, a gyerekeknek sütőben sült rakott túrógombóc. A lurkók annyira belemerültek a játékba, hogy a temérdek édességen kívül nem ettek semmit. Legkisebb királyfinak, Ábelnak nem adtak a nagyok a gumicukorból, Vince a trambulinba ráesett Ambrusra(korban nem, de súlyban egyenlőek. Ambrus 5,5 éves), ezeket leszámítva sokat nevetős délutánunk volt.  Jót kacagtunk azon, hogy az egyik épen a házban lévő gyereknek Zoli behozta a cipőjét: két bal lábra való cipőt hozott be, az egyik rózsaszín volt , a másik kék, az egyik 22, a másik 32-es:)
5 gyereknél ez már előfordul.
Kende rögtön megtalálta Mirával a közös hangot, egy szavukat nem hallottuk. Hasonló az érdeklődési körük, Mira dumája lenyűgözött, amikor arról beszélt, hogy a gyerekek miért bízzanak meg a szüleikben(8 éves és idén eddig 135 könyvet olvasott el)Ambrus sokat épített, legózott. Az utóbbi időben észrevettem, hogy Vince mennyire féltékeny rám. Ábel elesett az udvaron, odamentem hozzá, hogy felvegyem, de Vince elém állt, hogy őt kell most megölelnem. Az idő aznap csalóka volt, bentről úgy tűnt, hogy 25 fok van legalább kint, de erősen fújt a szél. A teraszra vittünk ki inni a lurkóknak, mi persze bent maradtunk:)Majd jön valamelyik, hogy Vince a kancsóba köveket és homokot hordott dekorációs céllal. Nem is ő lenne.
Egyeztettük azt, hogy mikor és hova megyünk közösen a tavaszi szünetben, amit már nagyon várunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése