Összes oldalmegjelenítés

2017. április 22., szombat

Ismét egy mérföldkő-Iskolás lesz!

Az idő fut, mi meg próbálunk vele lépést tartani. Most született(közhelyes, de igaz!!)csütörtökön pedig beírattuk az iskolába. Több a környékünkön lévő iskolát(szám szerint hármat)megnéztünk, végül a kevésbé jó hírű, körzetes suli mellett döntöttünk.
Angol tagozatra fog járni, alacsony osztálylétszám lesz, kedves, melegszívű tanítónénikkel, otthonos , barátságos környezetben. Az ovis csoportból nem jön senki ide, társcsoportból lesz egy kisfiú, akinek az anyukájával többször beszélgettem iskolanyitogatós programok alatt. A nyelvek fekszenek neki, szivacs memóriája van, az angolos óvónéni is ámult rajta a múlt héten, olyan állatneveket ismert angolul, mint pl. a fakopáncs:)
Az iskolának kiemelkedő eredményei vannak angol tagozaton. Idén megnyerték az országos általános iskolák angol versenyét, 8. év végére több diáknak sikerül a középfokú nyelvvizsga.
Úgy érzem, hogy jó helye lesz a Vörösmartyba Kendusnak.(100 éves iskoláról van szó)
A beiratkozásról annyit, hogy iszonyú lassan ment. 8 után néhány perccel odaültünk, a letölthető nyomtatványokat előre kitöltöttem(mindig szoktam készülni), így is 9.30-kor kértem a többi szülőt, hogy engedjenek előre, mert dolgoznom kell menni(még jó, hogy több szülőt is ismertem)és rendesek voltak.
Hittant fog tanulni, kértem ügyeletet is, néha elő fog fordulni, hogy reggeli vagy délutáni ügyeletben lesz. Megrendelték neki a tankönyveket.
Szeptembertől új korszak kezdődik.
Iskola táskát a szünetben vettünk neki, nem gondoltam, hogy aranyárban mérik. Kihasználtuk a Müller 20%-os akcióját, de így is mélyen a zsebbe kellett nyúlni. Hozzáillő, vagány, dinós táskát kapott.

6 megjegyzés:

  1. Atyaég! Még nekem is furcsa, hogy már ekkora Kendus, hát még nektek :)... Nagyon édes Kende, látszik, hogy örül és büszke az iskolatáskájára (meg gondolom az egész helyzetre :) ). Szerintem jól választottatok, a mi Szárcsánk is ilyen, nem a legjobb hírű iskola, pedig jól szerepelnek sok versenyen, de ami a legfontosabb, kicsi, barátságos, a tanítónénik szintén nagyon aranyosak és jók, szóval - most már valamennyire a Mátéval való tapasztalatból is megerősödve - ez a legfontosabb!
    Én is szoktatom magam a gondolathoz, hogy jövőre már ránk kerül a sor :) ...

    VálaszTörlés
  2. Májusban viszek versenyre gyerekeket a Szárcsába:)
    Még nem tudom hol van, de majd kiderül. 8. évfolyamosok 56'-os versenyében is jól szerepeltek a Szárcsások.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nahát, ez szuper :)! Mi annyit kerülgetjük egymást, hogy előbb-utóbb össze kell jönnünk :)! A Szárcsa a 71-es busz végállomásához nagyon közel van, majd átküldöm a számomat és segítek, ha kell :).
      Egyébként mostanában főleg jók a Szárcsások kerületi és magasabb szinten is, például angolból is ők képviselik Csepelt a budapesti döntőben, de mondhatnám még az informatikát, az alsóban művészeti szemléről hoztak érmet, szóval a nem sztár iskolák is tudnak nagyon jók lenni szerintem :) , biztos nagyon jó lesz az az iskola Kendusnak is...

      Törlés
  3. Áronnak videót szeretnénk készíteni a képeiből és a videóiból, most nézegetem, válogatom őket.....milyen pici volt és már most mekkora, ő is kezdi a sulit :)
    Táskát ugyan még nem vettünk, de már benyújtotta igényét rá :D

    VálaszTörlés
  4. Milyen táskát szeretne Áron?

    VálaszTörlés
  5. Hehehe, mi is a Müller akcióban vettünk táskát, tényleg aranyárban mérik. :) Jó kis suli ez, klassz lesz Kendének. :)
    Popianyu

    VálaszTörlés