Összes oldalmegjelenítés

2013. július 15., hétfő

Galopp Major Gyálon

Noel ide jár lovagolni, Noémi ajánlotta a helyet. Utánanéztem a neten és tetszett, gondoltam, amíg nem szülök meg és még bírok egy könnyített sétát, akkor miért ne mennénk el.
Velünk tartottak Noelék is. Azt hiszem, hogy mi csak nehezen találtunk volna oda, nincs kitáblázva, utcacím nincs. A majorban lehet lovagolni, állatokat simogatni, van játszótér, egy kisebb kilátó, halastó kacsákkal.

Először ettünk-ittunk, a pincérlány hanyagul ütötte a blokkra a fogyasztott ételeket, volt, amit Noémiéknek számlázott, de mi fogyasztottunk vagy különböző árat ütött egyazon üdítőre.
A kertben öntöztek, Kendusnak több se kellett ment vizeskedni, amivel semmi baj nem lett volna, ha legalább 30 fok van. A feje vizes, a ruháját cserélni kellett. Kértem, hogy kapcsolják ki az öntözőt, amíg ott vagyunk("öntözési céllal használjuk"), arra az 1-1.5 órára. Megtették, igen ám, de a slag lyukas volt és valami csoda folytán utána is jött belőle a víz, igaz már nem nagy mennyiség, de a gyermekem a kezét még megtudta benne mosni.

Hisztizett a bicajért. Megkapta. Kértük a lurkókat, hogy csak addig menjenek el, amíg látjuk őket. Erre az én fiam persze nem tartotta be a szabályokat. Láttam, hogy az egyik épület mögött eltűntek. Ekkor Gábor, Noel apukája futásnak eredt. Kendus megállíthatatlanul a halastavat vette célba, úgy gondolta, hogy ő a kacsákkal úszik egyet. Hiába kiabált rá Gábor, hogy álljon meg, ő annál gyorsabban futott előre. Ekkor kezdett Gábor sprintelni, Kendusban pedig szerintem tudatosult, hogy nem fog összejönni a halastavas lubickolás és elvette magát a földön, megijedt és ordított, mint a sakál. Semmi veszély-félelemérzete nincs. (Odáig eljutottunk,hogy nem nyúlkál be, nem dörgöli az arcát az idegen kerítéseken át a  kutyákhoz. Valahogy mostanában tart attól, ha egy kutya ráugat)

A kilátóhoz is felment, pedig kértük, hogy ne tegye, mert láttam, hogy egy-két deszka labilis, nincs leszögelve.
 Az ellentétét csinálja(mostanában), mint, amit kérünk tőle. Ha például azt mondjuk neki, hogy eddig mehetsz és nem tovább, addig-addig fordul, míg tovább szalad, feszegeti a határait, dacol, akaratos.Olyan dolgokat képes kitalálni, hogy csak lesek, ez honnan juthatott eszébe??!!(talált egy botot, nagy "botozó", amivel rávert Noel hátára minden ok nélkül, pedig a barátja és szereti őt vagy elkobozta tőle a bicóját)
 Végül az apjával felment a kilátóba és körülnéztek(alatta hangulatos esküvőket tartanak)
Lovakat simogattak(Szellőt is, akin Noel lovagol), megtépett tyúkokat láttunk.
Indulás előtt kitalálta, hogy ő Noelékkal utazik, volt sírás, amikor erőszakkal beültettük a helyére és hazajöttünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése