Összes oldalmegjelenítés

2013. július 13., szombat

Festés

Kendus ezerrel pörög:), eddig is hihetetlenül aktív, mozgékony kissrác volt, de most, hogy már óriási a pocaklakó, nehezen tudok vele lépést tartani.
Ha nincs program, lótifuti, akkor keres magának kihívásokat(ebből soha semmi jó nem sül ki), ezért az energiáit próbálom lekötni : szerepjátékokkal, kézműveskedéssel, társasjátékkal. A lényeg, hogy ne kelljen futnom:)
Ha sétálunk, akkor csak az elektromos motorral jöhet, ami annyira megy, amennyire nyomja a gázt(kábé a mostani tempómnak felel meg), a többi jármű a fészer szélén várja, hogy ismét használja a gazdája. Játszótéren, utcán mindig megcsodálják a járgányt. Múlt héten még a kukás is tett rá ajánlatot:)

Az elmúlt napok egyik legjobb játéka a "postás" játék volt. A lényege: ő a postás(én fekszem a kanapén)és várom a csomagokat, leveleket, amiket hoz nekem. A levelek általában kártyák, nekem kell párokat keresnem és elmesélnem, hogy mit hozott a postás. A csomagokat az új autós takarójában(ami volt már ponyva és háló)is gondosan becsomagolja. Szemem becsukva és tapintva kell kitalálnom, hogy vajon milyen meglepit hozhatott nekem.
Kapott 4 új diafilmet, amiket persze már fejből mond, azokat is napi szinten kétszer mesélem.

Tegnap festettünk, vízfestékkel. Annyira szeret rajzolni, gyurmázni, festeni, hogy akár 1-2 órát is elszöszmötöl.
Új ecseteket is kapott, jobb minőségűeket(Pelikán, német, lószőr) mint ami eddig volt, mert a magyar nálunk egyszerhasználatosnak bizonyult. A szőr ottmaradt a lapon , utána a kukába landolt.
Imád pacsálni, vízeskedni, virágot locsolni, autót mosni. A napi rutinban benne van, hogy segít a muskátli száraz virágjait leszedni, meglocsolni őket(külön flaskái vannak), lemossa a motorját, az autó kerekeit, sőt még a madárkakit is lemosta a Golfról.(a kaki eltűnt, de az autó foltos lett).
Játszótéren is azt nézi, hogy hova hordja a vödörből a vizet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése