Összes oldalmegjelenítés

2013. július 13., szombat

Ferihegyi Repülőtér Emlékpark

A neve nem lett átkeresztelve,mint a reptér. Nekem valahogy inkább Ferihegy, mint Liszt Ferenc.
Délután kivittük a reptérre Kendus keresztszüleit, akik a nyaralásukat Krétán töltik(kicsit irigykedem, mi is voltunk anno, nagyon szép helyre mennek). Kendus egyik nagy álma, hogy repüljön. Tud egy-két repülő márkát, mindig szól, ha látja a repülőket az égen, tudja mire való a kerozin és mi az a kondenz csík. Csalódott volt, amikor Laci és Dalma nem vitte magával. "Akarok menni Görögországba, ott sok a görögdinnye!"

Már az odafele úton láttuk, hogy az Emlékpark nyitva van, eddig kétszer mentünk el, zárva volt. Még jó, hogy a közelben lakunk. A belépő nem olcsó(kicsit sem ár-érték arányos). Az egész bejárható 1 óra alatt. A parkban leírást, információt nem találtunk a gépekről, pedig jó lett volna tudni, hogy mikor gyártották/hol őket vagy meddig használták, milyen területen repült.

APG egyik fejezetében a család is kirándul ide. A könyvben a gyerekek kipróbálhatják milyen a kapitány székébe ülni, lehet a kormányt tekerni. Régebbi kiadású a könyv. Azóta ajtó választ el a pilóták ülésétől, a rongálások miatt döntöttek így. Kb. 3 gépbe lehet bemenni és körbejárni.
Van mentőhelikopter, régi radar, Malév gép, szerviz kocsi. Fiúknak igazi kánaán.
Amíg ott voltunk láttunk egy katonai gépet leszállni és egy utasszállítót felszállni. Nekem a mai napig csoda, hogy az ember képes alkotni egy járművet, ami akár több órát is képes biztonságban a felhők felett repülni, tengereket, hegyeket átrepülni, csomagokkal, emberekkel.

A területen ami nem füves, inkább gazos, puritán több lyukat láttunk(kezdő golfozóknak ajánlott terep, tuti belemegy a labda a lyukba)
 Az egyikből egy állatka mászott ki, méghozzá ürge!(nem ismertem fel).Megtudtuk, hogy az ország legnagyobb ürge populációja él az Emlékpark területén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése