Összes oldalmegjelenítés

2022. július 26., kedd

Banánérlelő gép

Ha már a találmányokról olvastunk a kiállítás rajz-és esszépályázatot hirdetet. Kende rajzolt, az ő találmánya lenne a banánérlelő gép. Lehet, hogy már valaki ebben előtte járt és levédette az ötletét, Kende megépítene és létrehozna egy robotot, ami a zöld banánból rögtön érett, sárga banánt készítene, ami fogyasztásra kész. Szereti a banánt, két éve a suliban rendezett gyümölcsnap 5 vagy 8 banánt nyomott be egyszerre(ki is akadtam, amikor megláttam pöttyösen, feldagadva őt). Banánt bármikor képes enni. Egyre több udvaron látok banánfát, mutatós. Ha a citrusfáink minden évben adnak termést, lehet, hogy megérni vele kísérletezni csak helyünk nincs már.

4 megjegyzés:

  1. Te jó isten! 8 banán? Ezek szerint tényleg kacsa, hogy 6 banán halálos adag. :)

    Hát nem tudom, én nem hiszem, hogy finom banánt lehet itthon érlelni, bár amilyen kánikula van hetek óta, lehet, tévedek. :) Anyósomnak volt citromfájuk, télre beköltöztek a nappaliba. Termést is hoztak némi emberi hozzájárulással.
    Erika

    VálaszTörlés
  2. A lényeg lemaradt - marha jó rajz! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szuper rajz, szerinem is! Nekünk jól jönne egy ilyen gép családilag, mert mindenki imádja a banánt :) ...

    VálaszTörlés
  4. Kende a banán túladagolástól pöttyös, puffadt lett. Izgultam, hogy a székrekedésen túl milyen következményei lesznek, de hála istennek más nem volt.

    VálaszTörlés