Összes oldalmegjelenítés

2019. november 21., csütörtök

Torna, torna, torna

Kendének egyik lába rövidebb 0,5 cm, mint a másik, emellett van egy hanyag tartása is(bedönti a vállait, nyilván  a mellkasát is rosszul tartja, a bokái is bedőlnek a laza izomtónus miatt)
Ez igazán az elmúlt években okozott problémát, gyakran mondja, hogy fáj a háta, válla. Még csak lassan 9 éves lesz. Születése óta figyelünk erre(is).
Ahogy bekerült az iskolába a védőnő javasolta a gyógytornát és a gyógyúszást. Tavaly sajnos tartósan lebetegedett a gyógytornász, nem volt pótlás és mi sem mentünk utána, magánúton lehetett volna megoldani. Itthon csinálgattuk a szeptemberben kapott tornasort, lábtornát. Hétvégén mindig, hétköznap este akkor, amikor meseolvasás előtt/alatt még volt erre kapacitásunk. Sokkal, de sokkal többet kellene csinálni. Mélyizmokat is erősíteni. Minden évben kap a lábára egy készített cipőt(ortopéd a külseje is), tb támogatással. Figyelek arra, hogy bőr supinált cipőt hordjon, betét sem ártana, mivel a rövidebb lábát azzal lehetne korrigálni, kezd egy gerincferdülés kialakulni.  A cipő is 4-6 hét legalább amíg elkészül. Bent, az iskolában van benti cipője, az más kérdés, hogy mikor veszi át, lusta és rövid a szünet.
A héten tartott egy privát órát nekünk a gyógytornász(mindenkinek, aki hivatalból jár hozzá, ingyen), megmutatta pontosan a gyakorlatokat. Lábtornája egész ügyes, főleg a pipiskedés.
Az úszást a műtét miatt kihagytuk, a héten ment először, de volt olyan gyakorlat, ami a műtét helyén fájt neki, ezért félidőben kijött.
Olyan kis ropi, 26kg és 140-es ruhákat hord.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése