Összes oldalmegjelenítés

2019. november 3., vasárnap

Őszi szünet

Gyerekeknek pontosan 2 hétből állt az őszi szünet, kifejezetten erre az időszakra kértük a műtétet. A lábadozás időszaka holnaptól lejár. Csütörtökön voltam velük kontrollon(nov. 7.-re kaptunk időpontot, de előbb mentünk)több kérdés felmerült bennem menet közben és Vincének még nem megy tökéletesen a pisilés(lesz dolga holnap szegény dadusnak). Doki visszahívott még 2 hét múlva, ránéz a fiúkra. Vincénél lassabb a gyógyulás, még nem varas, továbbra sincs fürdés, uszoda, foci. Újabb hiányzás a suliból, oviból, munkahelyről. Így is a műtét után volt velük Erika, Roni is itthon. Hiába dolgozom részmunkaidőben szeptembertől, nagyszülők nélkül nehéz megoldani(másnak is sikerül, mindig azt mondom)

Csináltunk egy temető roadshow-t(ahogy Tamás mondja), Csepelen, Szécsényben, Maconkán(itt akaratlanul láttunk egy újraélesztést az utcán.........utána 10 percig sírtak, hiába mondtam, hogy ne nézzenek oda, figyeljék inkább a leszálló mentőhelikoptert. Gyerekek választották a virágokat, még tüzeskedtek is. Vincének jobban megy a gyufa gyújtás, mint nekem.
 Voltak vendégeink többször is, egy kivételével minden jól sikerült, akkor egyszer Vince baromi nagy hisztit csapott. Azt mondta, hogy a többiek nem hagyták békén, ezért ő elkezdte a tapétát tépni....bevittem egy kicsit megmosdatni, utána rám csapott, ment megint. Este azzal zárt, hogy behívott a szobájába egy beszélgetésre, amiben felsorolta a hibáim(azokat emelte ki, ami abszolút rá jellemző).

Ketten voltunk moziba, Nóri jóvoltából. Receptre írnám fel minden szülőnek, kéthetente egy délután/este legalább.

Minden évben elmegyünk az Állatkertbe és a Holnemvolt parkba, mindig van újdonság. Most először nyitástól-zárásig maradtunk. Húúúú, szuper!

Könyvtárban, Duna parton, piacon is jártunk. Sokat olvastunk, játszottunk és pihentünk. Ha tehettem aludtam egyet velük ebéd után. Játékoknál működik, hogy időnként elteszek néhányat, ami akkor ép nem népszerű és később előveszem. Most nagy sláger a Gravity Maze.

Vincivel fejlesztésen. Egyre nehezebb kivitelezni, hogy csütörtök délelőtt Zoli elvigye és megviseli a pénztárcánkat is. A gyógypedagógus szerint stagnál az állapota, kérjek meg valakit-akár végzős diákot is-, hogy foglalkozzon vele. Most olyan nehéz még elképzelni, hogy írni-olvasni fog tanulni, úgy , hogy nincs meg az összes hangja. Úgy érzem semmilyen plusz elfoglaltság, pénzkiadás nem fér bele az életünkbe. Egyébként is, mi a garancia...........születése óta fejlesztésekre jár. Az oviban a maximum fejlesztést kapja.
Memóriája profi, ügyes a keze, szorgalmas.

Kendével pótolunk. Elhagyta az angol munkafüzetét, az én fiam:)Rendeltem újat, már befoglalva várja a hétfőt. A tornacucc ott maradt október 18 óta nem járt itthon.

2 megjegyzés:

  1. Mármint, hogy beszédhangja nincs mind meg? Zalánnak sem volt, de ez nem zavarta. Már oviban írt nagybetűvel, igaz, gyakran mindent egybe...Ez összefügg az írás-olvasással?

    VálaszTörlés
  2. Igen, beszédhangja. Szerintem igen, nálam okosabbak azt mondják, hogy ez nem akadályozza meg őt abban, hogy megtanuljon írni, olvasni.

    VálaszTörlés