Összes oldalmegjelenítés

2018. szeptember 8., szombat

Elindult a tanév

Bele kell még rázódnunk. A délután hihetetlenül gyorsan elrepül, hipp-hopp este van. Változások időszakát éljük, intézményi fronton. Ehhez hozzá kell szoknunk, nincs más választásunk.
Kende iskolájában 12 tanár mondott fel. 1 nyugdíjba ment, kettő babát vár, a többiről nem tudok, de beszédes a szám. Új angol tanárjuk van, tavaly egy év alatt volt nekik kettő. Tudom, általános iskolai angol tanárt(megfelelőt)nehéz találni. Az újtól egy hét alatt kialakult benyomás negatív(Kende szerint nem tud fegyelmezni, hangzavar van, verekedés stb)a másik a tesi tanár(ő régi motoros, nincs jó híre. Kende szívéhez nem került közel)
Újítják az iskolát, udvart. Szülő értekezleten menve láttam, hogy OSB lapokkal van borítva belül a folyosó, szűk a lépcső. Az udvarra nem lehet kimenni, pontosan mikor fejeződnek be a munkálatok azt nem tudjuk, ismerjük az építőipart. Szegény gyerekek, 7.30-16.00ig ülnek. Egy héten három tesi órán mennek ki a levegőre-ameddig az idő engedi. Szerintem ez katasztrófa. Nem csodálkozom, hogy a gyerekek zizik. Tavaly is volt egy problémás(magatartás) tanuló az osztályban. A fiú anyukája rögtön jelezte nekem(12-ig van csak iskolában), ha valami atrocitás történt kettőjük között. Elkezdődött az év, már az első nap verekedéssel ért véget. Kende kijelentette, hogy nem akar vele barátkozni, ha valahová mennek, nem lesz a párja. A fiú meg "rászállt". Kedden jeleztem a szülőin a problémámat az ofő felé, mellettem állnak a többiek is, mert mindenkinek van konfliktusa a diákkal.
Teniszezni fog járni, imádja!Nagyon lelkes, kapott ütőt, állítólag tehetséges is. Magas, vékony, az adottsága megvan hozzá.
Vincénél is vannak változások. Új óvónő. Nekem szimpatikus, mint ember és a pedagógiai munkájával is elégedett vagyok. Vince sokat mesél, látom az alkotásait a faliújságon. A szülők viszont lázadnak, csoportot hoznak létre, ahol kedvükre szidják őt(amúgy ovivezető helyettesről van szó), mindenbe belekötnek. Pl: mesehallgatás után miért hallgatnak nyugtató zenét a gyerekek?
Ki érti ezt, még nem jöttem rá, hogy mi a szülők célja.......itt még vár rám a szülői. Máshol az ilyen óvónőket tárt karokkal várják.
Egy táncos, tartásjavító bemutató órán voltak a csoporttal, Vincének nagyon tetszett, egyébként is imád táncolni . Hétfőn lesz a próbanap az oviban, felhívtam őket, hogy megnézzük.
Heti kétszer jár a GEM Klinikára fejlesztésre, túl vagyunk egy újabb hallásvizsgálaton, minden rendben, kontroll egy év múlva.
Elment az ovis logopédusunk és a gyógypedagógusunk. Az előbbi két évig foglalkozott Vincével, ő ajánlotta a GEM Klinikát is(dolgozott ott), szomorú vagyok és sajnálom, hogy véget ért a közös munka. Sokat segített Vincének, jól tudta kezelni, láttam előrelépést, fejlődést.
Az új szakemberek elérhetőségeit jövő héten kapom meg, felveszem velük a kapcsolatot. Korizni fognak az őszi-téli félévben, a tavaszi-nyáriban pedig úszni, egyiket sem akarja, helyette ő is teniszezni szeretne.
Szombaton délelőtt a Gem Klinikán vagyok Vincével, vasárnap délelőtt Kendével templomban, délután már készülünk a következő hétre, tehát marad a szombat délután szabadnak, ami kevés(ebbe kell beleférnie a takarításnak, a főzésnek, bevásárlásnak, programoknak)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése