Összes oldalmegjelenítés

2018. január 14., vasárnap

Iskolás sztorik

Eltűnt az olvasókönyve és a betűsín, betűk. Sehol nincs. elnyelte a föld.
Írtam a közös levelezőlistára, hátha véletlenül valamelyik gyerek betette magához. De nem.
Megrendeltem az olvasókönyvet 01.05.-én.
01.12-én írtam az ügyfélszolgálatra, hogy merre jár a tankönyv, az állapoton csak azt láttam, hogy "beérkezett". Elkerülte a figyelmem, hogy leltár miatt, csak később kezdik kiszállítani a rendelt könyveket.
Eltelt 1 hét, mire eszembe jutott-kis fáziskésés-, hogy hozhatnák az iskola könyvtárából is egy példányt.

Megy mesemondó versenyre szerdán. Nehezen döntöttük el, hogy végül melyik mesét mondja el. Vagy hosszú volt vagy nehéz, nyelvtörő szavak szerepeltek benne-pl. náthás ámbráscet. Végül egy régi(1960'-as évekbeli)olvasókönyvből választottunk: A tyúkocska az egér és a kakas címűt.

Elment iskolába táska nélkül. Eddig ez a legviccesebb 'iskolás történetünk', túlszárnyalja a 3 számmal kisebb cipős esetünket.(Vincéébe ment)
Zoli vitte reggel mindkettőjüket iskolába, oviba. Mindenre odafigyelni nem könnyű. Megálltak az iskolánál, amikor tudatosult bennük, hogy a táska az előszobában maradt(mindig a cipők elé teszem, hogy szem előtt legyen), amikor elindultak itthonról még egyiküknek sem tűnt fel. Emiatt nem ért be csak 8.10-re.

Új angol tanárt kaptak(angol mindennap van), a "régi"babázik.

Mindig teszek be az uszonnás dobozba édességet. Valamelyik nap nutellás palacsintákat vitt, ami valahogy kiborult a tankönyvekre.
Van egy osztálytársa, aki elmondása alapján nagyon rossz, sok gond van vele. Elkéri a kajáját, Kende pedig ad is neki, de nem az összeset. Ha nem adja oda az egész pl. csokis rudat, akkor megüti...
Túl vannak egy orvosi, védőnői vizsgálaton. Ez a fiú 45kg 8 évesen és Kende elmondása alapján mindig éhes, mert az anyukája nem tesz be neki csak apró narancsot(=mandarint)

Az egyik tesiórájuk tánc. Csárdást tanulták a héten, felvilágosított, hogy van dupla csárdás is. Utálja. Helyette lenne inkább matek:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése