Összes oldalmegjelenítés

2012. augusztus 20., hétfő

Hollókőn

Nagy meglepiben volt részünk tegnap, Csibe lejött hozzánk(ezt tudtuk),amikor ebédhez készülődtünk, akkor valaki kopogott és Mama lépett be az ajtón:) Nagyon örültünk neki. Ezt kihasználva, Csibóval mi elmentünk kirándulni Hollókőre.
Dédinek, Mamának és Kendusnak is jó alvókája van, amíg ők pihentek, mi túráztunk.

Kb. 4 éve voltam utoljára a világörökség részeként is számon tartott faluban, de azóta is rengeteget változott, előnyére. (Ha jól tudom, akkor most is 5 milliárd forint támogatást kapott)
A nehezen tájékozódó  turistáknak a falu elején egy óriási fekete holló jelképezi a település elejét.
EU-s a település: mindenhol betonos út, nyilvános, ingyenes, tiszta wc-k, szappannal, kéztörlővel.
A várhoz egy tanösvényen keresztül jutottunk el, még jó, hogy hőség volt :)


A bejáratnál tábla mutatta, hogy pedagógusoknak ingyenes a belépés. Mutattam az igazolványom, de mivel gyeden vagyok, nincs lepecsételve, de azt gondolom, hogy ettől még érvényes, de a jegyszedő néni így nem fogadta el:(
A vár szépen rendbe van téve, panoptikumal, makettekel és olyan gyönyörű a kilátás!!

Vettünk egy különleges hűtőmágnest, Szécsényben nem kaptam szécsényit. A bácsikával beszélgettem, aki készítette és megjegyeztem neki, hogy Szécsényben nem kapni szécsényit, ő megköszönte, hogy ötletet adtam neki és adott a hűtőmágnes árából kedvezményt:)Elmondta, hogy Szentendrén is csak budapesti kapható...ezt van.

Muskátli étteremben fincsit ettünk: Zoli húslevest, én mákos palacsintát vörösboros szilvalekvárral. Húúúú, annyira bejött, otthon is csinálok valami hasonlót majd.
Mire hazaértünk KEnde már kanalazta a marhapörit:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése