Összes oldalmegjelenítés

2018. május 26., szombat

Vince szabadnap

Az oviban megbeszélést tartottak, ezért kérték a szülőket, hogy ebéd után vigyék haza a gyerekeket.
Itthon 11 körül ebédelünk, utána jön a csendes pihenő(Vince esetében ez mindig 1,5 ó alvást jelent). Jobbnak láttam, hogy aznapra kap egy szabadnapot. Ha 12.45 körül hazajövünk, akkor még ráhangolódni az alvásra, megy a hiszti.
Délelőtt rossz időre ébredtünk, még nem esett izomból, bicikli helyett autóval elmentünk a piacra és vettünk sajtos-tejfölös lángost(az ország legjobb lángosát készítik a Tátra téri piac külső részén), görögdinnyét. Vince dinnyét eszik dinnyével. Még nehéz édes dinnyét venni, nekünk tegnap sikerült.
Terveztünk utána játszóterezést, de már csöpögött. Időben értünk haza. Csináltunk sütőben sült kukoricapelyhes csirkemell csíkokat, spárgával, sült krumplival.
Rövid takarításban is segített: ágyneműt húztunk,
porszívóztunk,
port töröltünk. Alvás után pedig elmentünk a Cirkuszba, hármasban. Roni hazahozta Kendét a suliból. Kedvezményesen jutottam Cirkusz és Állatkerti belépőkhöz(egyébként 2 gyerekkel egy vagyon a belépő a két helyre), a Vízi Cirkusz c. műsort néztük meg. Nagyon látványos, érdekes, izgalmas volt. Ez a mai cirkusz már nem az a régi, erőltetett, bohócokra épülő(néha rémisztő) és állatidomárokra épülő cirkusz. Színvonalas műsort láttunk. Főszerepet kaptak az artisták, a kötéltáncosok, erőemberek. Egy-két fellépőnél még én is izgultam:)A lányok kecsesek, dekoratívak,hajlékonyak, a fiúk izmosak, erősek.Vince pedig szájtátva figyelte az előadást,
pedig 15-17.30ig tartott egy szünetel, ő pedig nem a türelméről híres, de a Cirkusz mindig leköti a figyelmét. Az erkélyen ültünk, mindent jól láttunk, nem volt tériszonyom.(Az emeleti mosdókra erősen ráférne egy felújítás, ott megállt az idő)

1 megjegyzés:

  1. De jó kis napotok lehetett :) , úgy szeretem én is az ilyet :) ! A cirkusz jegy tényleg horror árban van két gyerekkel, pedig mi is tervezzük már egy ideje, hogy megyünk, mondjuk valahogy állandóan máshová keveredünk inkább :) ... Ráadásul a bejutás is kocsival nehéz - gondolok itt a dugókra - és még parkolni sem egyszerű a környéken, szóval valahogy mindig tolom, de ti nagyon ügyesek voltatok :) !

    VálaszTörlés