Összes oldalmegjelenítés

2018. május 25., péntek

Astrid Lindgren könyvei

Vincének is van már olvasójegye!Eddig is jött velünk könyvtárba, de most, hogy már könyvtártag több könyvet tudunk kölcsönözni. Ő általában azokat választja, ami egyszer már tuti biztos volt nálunk. Nem egy válogatós típus, azokra csap rá, amik a kisasztalon vagy az újdonságnál kínálják magukat.
Kende örömmel, szívesen olvas. Nála még a topon mindig a Ropi könyvek és a Mágikus állatok iskolája van, megosztva a helyet Astrid Lindgren könyveivel. Nagy sláger. Juharfalvi Emil csínytevéseiben időnként magukra ismernek. Saját példányokból sincs hiány, van olyan, amit anno Roninak vagy Erikának vettem ajándékba. Ha ajándékba könyvet adok, akkor mindig írok bele néhány sort és a dátumot.
A könyvek hátulján van a szerző arcképe, Vince meggyőzően állítja, hogy a képen Dédi Mama van.
Harisnyás Pippi kalandjait is szeretjük(jó lenne rá elmenni a Kolibribe), vicces sztorijai vannak. Pippi a Villekulla-villában lakik, kilenc éves, szeplős, vörös hajú kislány.
Kende azért szereti a sorozat köteteit, mert nagyobb betűvel nyomtatták, mint az átlag és befogadható egy fejezet történése, érthető, szórakoztató. Az iskolával is járnak könyvtárba(másik kerület), nem tudom merre van, kértem,hogy nyárra inkább a "mi" könyvtárunkból hozzon ki könyvet, de nem.
A táskájába mindig van olvasnivaló(tankönyveken kivül), szünetben, napköziben, ügyeletben olvas. Az osztályfőnöke külön kiemelte, hogy hangosan (is)szépen olvas.

1 megjegyzés:

  1. De ügyes Kende, hogy így olvas és, hogy szeret olvasni! Köszi az ötletet Juharfalvi Emillel kapcsolatban, jó, hogy eszembe juttattad, mi is kivesszük a könyvtárból!

    VálaszTörlés