Összes oldalmegjelenítés

2022. február 4., péntek

Hot-dog házilag

Az itthon töltött egy hétbe belefért a kelt tészta is. Egy héten egyszer(általában szombaton)szoktam kelt tésztás pékárút készíteni. Tökéletesre fejlesztett receptjeim vannak, aki kóstolta már dicséri. Vince gyúrta, dagasztotta. Kende inkább az elfogyasztásában jeleskedett, ő kb. 1 éve saját elhatározásából ritkán fogyaszt húst(és kb. fél éve nagyon leszűkült a paletta, mi az, amit jóízűen megeszik), ő virsli nélkül fogyasztotta. Sajtkrémmel, ubival, sajttal, hagymával, majonézzel, virslivel töltöttük. A recepet(egy régi Nők Lapja Desszertből származik): kb. 10 darabhoz elegendő hozzávaló: 40 dkg liszt(szécsényi folsavast használok általában, ezzel is támogatom az otthoniakat, de most nem volt itthon)+1,5 evőkanál só(saját fűszernövényeimből teszek el sót, van benne kakukkfű, rozmaring, bazsalikom ledarálva)5 dkg vaj, 1 dl natúr joghurt, kb. 2dl víz(helyette 3,5% tejet használok), 2 dkg élesztő(Budafoki a legjobb)1 tojás a kenéshez. A tetejére sajtot reszelek és opcionális a lenmag.

1 megjegyzés: