Összes oldalmegjelenítés

2023. április 6., csütörtök

Kaláka koncert

Pici gyerekként inkább Halász Juditra, Bíró Eszterre vittem őket, mint Kalákára. Csillától kapták meg a 'Nálatok laknak-e állatok'?című könyvet cd-vel kb. 6 évvel ezelőtt. Vincének a pszichológus javasolta, hogy hallgasson minél több Kalákát, a szöveget könnyen lehet memorizálni és egy-kettő még nyelvtörő is. Vettem rögtön 2 cd-t, amit szívesen hallgat a kocsiban(a többiek nem szeretik). MOM voltunk négyesben Kaláka koncerten, Maszkabál volt a koncert címe. Kende nagyon nem akart már jönni(nem látom, hogy hány éveseknek szól és kik a célközönség?De látom, csak nem akartam őt itthon hagyni. Ott már jólnevelt gyermekként nem nyivákolt, megértem egyébként őt. Vince viszont tátott szájjal hallgatta. Kodály iskolából alkottak a gyerekek egy kórust, gyönyörű hangjuk volt a fiúknak és a lányoknak is!A fiúk még nem voltak pubertások. Alapvetően zavart, hogy a gyerekek folyton hangoskodtak, nagyon sok csecsemő is volt: sírás, hangos beszélgetés zavart. A legdurvább az volt, amikor valami kemény leesett mögöttünk és gurult végig a székek alatt, anyuka, apuka kereste. Mögöttünk a kislány sírt, hogy őt ez nem érdekli, de a szülei nem vitték ki. 11.30-kor kezdődött, ami erősen ebédidő, én ezt kicsiként és nyilván még ma is figyelembe veszem. Vagy van olyan, akinek ez már alvásidő. Fixen 11.-kor aludt el sokáig Vince. MOM bőrszékei nagyon kényelmesek, érezhető, hogy Budán van, a tobbi pesti művelődési ház hozzá képest lerobbant. A koncert után volt dedikálás, Vince ragaszkodott egy új könyvhöz, persze cd melléklettel.

1 megjegyzés:

  1. Mi is nagyon szerettük Gryllus Vilmost, régebben mi is voltunk több koncertjén is, igaz azok szabadtériek voltak, ott nem volt zavaró a nyüzsgés.
    Sajnos nekem is az a tapasztalatom a gyerekműsorokkal, hogy sokszor inkább a szülők ragaszkodnak hozzá, és vagy korban még nem való oda a gyerek, vagy nem érdekli. Presztizst csinálnak belőle a szülők, szerintm, hgoy elmondhassák, itt is voltunk, ide is járunk. Holott...
    Nekem egyszer a Bábszínházban szakadt el a cérna, amikor a Nyúlt Pétert néztük, és tele volt icipici gyerekkel, holott az előadás hossza bőven megkívánta, hogy tudjanak min.1 órát egy helyben ülni. Javarészt nem tudtak, az első felvonás felénél már nem érdekelte őket, akkor persze ment a csittegés, meg hogy bírd ki még egy picit, mindjárt lesz szünet, ( mellettünk a kisgyerek bepisilt) , szóval elég idegesítő volt, pedig a darab szuper (lett volna).

    VálaszTörlés