Összes oldalmegjelenítés

2024. szeptember 17., kedd

Új bringa

Remélem élethosszig tart. Névnapi, karácsonyi és születésnapi ajándék egyben.

2024. szeptember 15., vasárnap

Fut a Csepel

Tavaly szakadó esőben rajtolt 1900 méteren Vince. Röpül az idő, olyan 2-3 hónapnyi múltat jelent, ha rá gondolok, közben 1 év eltelt. Most is borongós, szürke, kifejezetten hideg(11 fok)időben futottak a fiúk. Idén Kendét is beneveztem 1900 méterre, igaz, korosztály szerint már 4000méteren indultak a kamaszok. Rajt előtt kint voltak a csepeli sportegyesületek, toboroztak gyerekeket, bemutatkoztak. Vince az evezősükhöz állt be, nagyon testzett neki, kedvesek voltak a fiatal lányok, elmondták, hogyan, hol edzenek. Vince úszástudása még fejlesztésre szorul, de menni fog evezni. A kung-fu sátornál is hívták edzésre, szerintem hasznos lenne, ha önvédelemre is járna(tanulva abból a két incidensből, amikor Kendét tavasszal és nyáron megtalálta egy 4 fős banda és telefont, pénzt kértek tőle).Kende a távon negyedik befutó lett(előtte kicsik indultak és nagy volt a tömeg, simán benne lett volna a top háromban, ilyen hosszú lábakkal:). Olyan hangosan szurkoltam neki,hogy közben elnevette magát, a kordonon kivül mindenki tapssal biztatta és az utolsó métereken jól belehúzott.Vince is hősiesen végig futotta a távot, középmezőnyben végzett. Még az eső előtt hazaértünk.

2024. szeptember 11., szerda

Vinceszáj

M. les rólam az órán. Vince nem leshet rólad órán, mert M. kitűnő tanuló. De rajzon és technikán les rólam!

2024. szeptember 10., kedd

Kendeszáj

Az osztály nyert az iskolai sportnapon, nem csak a felső tagozaton, hanem az egész gimiben. Jutalmuk két torta a Daubner cukrászdából és egy élménynap, amit a diákok szavaztak meg(lézerharc és trambulinpark, Kende mindkettőt utálja) Délután megyek szülői értekezletre és mondja a fejleményeket, "megszavazták a bungee jumpingot", na oda én nem megyek, azon törte el Magor a kezét.

2024. szeptember 8., vasárnap

Kendeszáj

Roni kérdezi tőle, hogy mi volt a legjobb Angliában? Amikor hazajöttem! De mégis? -minden "retek" drága(retek=extrém drága, egy rákos tészta a kínai negyedben 8000 forint) -reggelire a házigazda tejet adott müzlivel mindennap, amikor szóltunk, hogy éhesek vagyunk, akkor kaptunk 1 darab toast kenyeret. A szobatársam a vajra nutellát kent, hogy jóllakjon:) -az őrségváltásból nem láttam semmit -az idegenvezető egész nap beszélt, nem állt be a szája, nagyon unalmas volt -a kínai negyed csak egy utca -az ottani fiatalok kedvesek és jól fociznak

2024. szeptember 7., szombat

Halászbástya étterem

Augusztus 20.-án élőben megnéztük a légi parádét. A Borároson tettük le az autót, onnan gyalogoltunk fel a várba és egy darabig vissza is, aznap simán megvolt a 10.000 lépés, sőt!Előző nap megkóstoltuk a közelünkbe az ország tortát(minden, ami mákos jöhet), valamiért azt gondoltam, hogy fix áras, de a Várkert Bazárnál látva az árat rájöttem, hogy nem.Az ízek utcájánál rengetegen voltak, az Alagútnál sétáltunk fel a várba, árnyas oldalon, majdnem fent találtunk ivókutat.A tavalyi Mesterségek ünnepén Vince több sátorhoz beállt kipróbálni valamit, idén többen voltak és kevesebb türelmünk volt. Így is őrölt, megnéztük a szövőnőt(Bodonyi Mamának is volt szövőgépe, halála után megkapta Kétbodony)munka közben, a színpadon néptáncosok léptek fel és a fiúk egyre többször mondták, hogy ők éhen fognak halni(az itthon elkészített szendvics, pékárú, gyümölcs, nasi)gyorsan elfogyott. Kende iskolája a Halászbástya alatt van, bármikor megyünk fel a várba mmindig elmondom, hogy már a panoráma miatt is érdemes iskolába járni. Tavaly a technika tanár elvitte őket a Halászbástya étterembe, ő akkor sajnos beteg volt és lemaradt az étteremlátogatásról. A bejárat előtt külföldi turisták álltak, az étlapon ajánlott gulyásleves+ rétes menü mellett döntöttünk(Zolival csak levest ettünk), Kende pedig hamburgert(ha tehetné mindennap azt enne). Azt mondta, hogy élete legjobb hamburgere volt, a kinti részen ültünk, szemben velünk a parlament. A gulyásleves pont elég volt, tele fincsi húsokkal és friss, házi kenyérrel kaptuk, a kenyér vadkovászos volt ízre. Limonádéztunk, kávéztunk és megállapítottuk, hogy az étel is fenséges, a csodás kilátás egyedülálló és jó lenne máskor is elmenni.

2024. szeptember 6., péntek

Vinceszáj

A kiszemelt gimnázium mellett megyünk el. Itt van a Ledlik -mondja(nem Ledlik, hanem Jedlik), kérdezte T. néni, az osztályfőnök, hogy milyen terveim vannak a jövőre nézve. Ő azt mondta, hogy felvételizni fog. Hát, matekból és nyelvtanból hármas voltál év végén....nem baj Anya, már most négyes vagyok az első héten:)

2024. szeptember 3., kedd

Kendeszáj

Kende most már tedd el a telefonod és pakolj be holnapra.Nem az iskolában vagyok, itthon is a telefon..

2024. szeptember 1., vasárnap

Hazaért

Kende éjszaka épségben hazaért Angliából. Az első két nap a telefonokból, üzenetekből következtetve döcögősen telt. Indulás után kaptam olyat, hogy minek kellett ide jönni???A tranzitszállásról azt írta, hogy végül 5 fő került egy szobába és én még olyan kis szobát nem láttam, amiben aludtak(Ibis hotel nálam garancia a kényelemre)az autópálya mellett. Aztán egyre kevesebb üzenet érkezett, ebből arra gondoltam, hogy kezd feloldódni,esetleg hozzászólt a szobatársához:)Amikor Londonban voltunk, akkor a Big Bent felállványozták, most azt mondta Kende, hogy nagyon szép, néztek zenés őrségváltást a Buckingham Palotánál, elmenetek a National Gallerybe, jártak Cambridgeben, megnézték a kenti grófságot, komppal utaztak és ez csak néhány program a sok közül, egy nap tartották meg az angol nyelv napját, ami azt jelentette, hogy voltak a Globe színházban, British Múzeumba, Oxford Streeten. Előadást tartott a The Mallról.Mindenkinek kellett témát választani, volt velük idegenvezető, de mégis csak tanulmányi kirándulás. A nő, akinél megszálltak 1.5 órára lakott a belvárostól, pénteken mondta nekik, hogy pakoljanak össze, mert ő megy bowling versenyre és elutazik, ők szóltak a tanárnak és megoldódott ez a helyzet. Mindennap kaptak szabad órákat, szerintem ezt élvezte Kende a legjobban(a font gyorsan elfogyott), a kínai negyedben evett egy adag rákos tésztát, aminek az árát gyorsan átváltotta forintra(magyar szokás)és kiborult, hogy 20.000 forint egy tál étel. Hűvősebb napokra pakoltunk ruhákat-megnézve az előrejelzést-, 2 rövidnadrággal ment, ezt is megoldotta és vette magának egyet. Nem tettem be törölközőt(nem szoktunk), írt, hogy ő kérne a házigazdától, illetlenség-e.Gondolt ránk és apró édességeket, nasikat hozott nekünk:)Szerintem 1 hét alatt nőtt 5 cm. Ez volt az apja első mondata, amikor meglátta. Szeretett volna a szabadidő alatt elmenni ping-pongozni, kinézett a neten egy klubot. Kértem, hogy egyedül ha lehet ne császkáljon el. Másnap focipályát keresett és talált is, a szobatársa ment vele és a kispadról nézte őket(nem szeret focizni), jöttek négerek("na Anya, azok nagyon jól tudnak cselezni) Szerintem érdemes volt részt vennie ezen a kiránduláson, ismerkedett más diákokkal a suliból, gyakorolta a nyelvet, önállósodott, rengeteg helyen járt, élményeket gyűjtött.