Összes oldalmegjelenítés

2020. június 27., szombat

Rákóczi kert

"Ez már tiszta nyugat!"-mondta Zoli, amikor értünk jött a Rákóczi kertbe. Ő, mint csepeli lokálpatrióta elmesélte, hogy mi volt a játszótér előtt(gyakori látogatója volt az ottani mozinak). Tény, hogy nagyon szép, tiszta és színvonalas játszóteret, parkot csináltak a Rákóczi kertben. Csepel nagyon belehúzott a játszótér építésbe(legutóbbi a Tejút park), felújításba. A környéki kerületek között a csepeliek a legmenőbbek:)Anyaként fontos, hogy egy játszótér tiszta legyen(ez a játékokra, kukákra, mosdókra is vonatkozik)Itt külön "ovis" mosdó is van!!Kézfertőtlenítőt tettek ki a bejárathoz és a mosdókhoz is.
Piknikezéshez is tökéletes a hely!
Korán kelőek vagyunk, olyan 8.30 körül már megérkeztünk, amikor közölték, hogy a játszótér csak 9.00-kor nyit(a futópálya előbb), nyitásig sétáltunk a környéken. Láttuk, hogy táborozók énekelnek az egyik oldalon.
A vár oldalán a Rákóczi szabadságharc résztvevőiről lehet olvasni, a fiúk megtudták kik voltak a kurucok és a labancok. Börtönt is találtak a fiúk a várban:)Csúszdáztak, kergetőztek a várban. Babakocsis anyukák jöttek leginkább 10 körül is, ebéd előtt indultunk haza.
Kende kezdi kinőni a játszótereket, ahol van kalandpályákhoz hasonló csúszkahinta vagy magasabb mászóka, akkor oké, egyébként olyan magas már, kb. 150cm és 35-36 lába van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése