Összes oldalmegjelenítés

2020. június 22., hétfő

Hivatalosan is lezártuk a tanévet

Vincinek még függőben van egy ovis ballagás. Ha lesz is, akkor augusztusban, de mivel nem vagyok fb.-n minden infó később jut el hozzám. Nem mintha érdekelné Vincét a ballagás:)6 gyerek megy a csoportból iskolába-mindenki másba-, 4 fiú, 2 lány. Vinci nem emlegeti az ovit, kivéve Ivett nénit, a fiatal, kedves, mosolygós óvónénit, akit nagyon megszerettünk. A karantén is alatt is felhívtuk és csacsogott egy kicsit Vincivel, sőt egy felnőtt kimenős csütörtök délutánunkra pedig elhívtuk felvigyázónak. Ma hajnalban felébred Vinci és rám néz majd megkérdezi, hogy ma jön Ivett néni???
Kende szép bizonyítvánnyal zárta az évet(3 darab négyes: matek, nyelvtan, hittan-az utóbbiból jövőre ötöst várok tőle, dicséretes angolból)Szóba került egy angolos tábor, de ő mindentől elzárkózik, ahol nincs barát, egyébként a karantén alatt eléggé antiszociális lett. Csak itthon legyünk és csak négyesben.
A bizonyítványban sok munkánk van, önállóan tanul, de kell az ellenőrzés, biztatás. Szeptemberben a matek lesz a legnehezebb abból a szempontból, hogy a karantén alatt azt dobta össze a leggyorsabban, sokszor számológéppel. Fellélegeztünk, amikor már nem kellett vissza küldeni semmit.
Ünneplésként elmentünk a Dzsungel étterembe vacsorázni.
Vincinek a nyári bakancslistáján szerepelt az, hogy egy különleges étteremben egyen. Kb. 15 évvel ezelőtt még amikor Erikáék kicsik voltak akkor jártunk itt. A gyerekeknek tetszett a hely varázsa, Vince félt a zöld baziliszkusztól(vörös az orra, nekem hasonlít a kaméleonra), nekünk felnőtteknek nem igazán. Erős dohos szag volt az étteremben, ami nyilván abból adódott, hogy a pincében van. Kende szólt, hogy az egyik pincér bácsi elhagyta a szemetét és továbbment, pedig fémkupak volt, biztosan hallotta. Szerintünk túlárazott és ízvilágában is egyszerű, semmi különleges. A fiúk majmok eledele néven futó tortillát kértek salátával, Kende kérdezte is lesz-e benne hús, mert egy ideje(böjt óta)kevés húst fogyaszt. Cézár salit ettem, Zoli ínyencként kenguru steak választott, ami langyos volt elmondása szerint.
A halas résznél kaptunk asztalt, aminek kifejezetten örültünk.
Egy gyereksarkot is berendeztek, ahol hidegebb volt a kelleténél és két rémisztő, régi babát tettek ki:(

2 megjegyzés:

  1. Gratulálok a szép bizonyítványhoz, nagyon kis okos Kende :) !!!

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük, mi is gratulálunk Tomának és Máténak!

    VálaszTörlés